Τρίτη, Φεβρουαρίου 9

Pregame ημιτελικών τοπικού κυπέλλου



Συνέχεια αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11/2/2016 για το τοπικό κύπελλο και τους δυο ημιτελικούς αγώνες με τα δυο "εισιτήρια" να περιμένουν τους κατόχους τους για τον τελικό!
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις Κεραμειές και είναι μεταξύ Παγκεφαλληνιακού-Α.Ε.Κ. και Εικοσιμίας-Σάμης.
Ώρα έναρξης και των δυο 15:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Τετάρτη  10-2-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Α.Ε. Κεφαλονιάς
Γασπαράτος
Γεώργιος
Καπογιαννόπουλος Ι.
Μαγουλάς Σπ.

2.

Πέμπτη   11-2-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης

Μενεγάτος
Ελευθέριος

Θανάσης Ε.
Κομητόπουλος Π.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
                                    
"Μάχη" Παγκέ-Α.Ε.Κ. για μια μια θέση στον μεγάλο τελικό.......
Οι γηπεδούχοι θέλουν τελικό για να διεκδικήσουν στη συνέχεια την τρίτη "κούπα" τους ενώ οι φιλοξενούμενοι να γράψουν ιστορία με την πρώτη τους
Με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Παγκεφαλληνιακό και την Α.Ε. Κεφαλονιάς, ανοίγει την Τετάρτη στις 3 μ.μ., η αυλαία των ημιτελικών του τοπικού κυπέλλου.
Ένα παιχνίδι που θα στείλει την νικήτρια ομάδα στον μεγάλο τελικό όπου εκεί στην διεκδίκηση του τροπαίου, θα βρει απέναντι της, το νικητή του άλλου ημιτελικού Εικοσιμίας ή Σάμης.
Σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη «μάχη» και τις δυο ομάδες να θέλουν διακαώς να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στη μεγάλη γιορτή του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, με πιθανή ημερομηνία τέλεσης του την Τετάρτη 17 ή 24/2/2016.
Οι γηπεδούχοι του Παγκέ θέλουν να επαναλάβουν ότι πέτυχαν τις περιόδους 1992-1993, 2001-2002, αλλά και αυτή του 2012-2013 όταν είχαν επικρατήσει της Εικοσιμίας με σκορ 1-0.
Μεγάλος φετινός τους στόχος είναι η κατάκτηση του και για αυτό αναμένεται να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, παρά την δυσκολία του παιχνιδιού, αλλά και την δυναμική της αντιπάλου τους. Όμως ποντάρουν στην εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση τον τελευταίο καιρό και το σημαντικότερο το πιστεύουν πολύ.
Οι πρωταθλητές από την άλλη, μια από τις κορυφαίες ομάδες στο Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο, τρεις φορές σερί πρωταθλήτρια δεν χρειάζεται ιδιαίτερα σχόλια.
Όμως από την συλλογή τους κάτι λείπει. Και αυτό δεν είναι άλλο από το συγκεκριμένο βαρύτιμο κύπελλο. Η κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία τους, σε μια δεύτερη παρουσία τους σε τελικό τοπικού κυπέλλου. Για να συμβούν όλα αυτά, πρώτα πρέπει να περάσουν ένα σημαντικό εμπόδιο που λέγεται Παγκεφαλληνιακός, αλλά και μια εκ των Εικοσιμία-Σάμη στη συνέχεια.
Μπορεί οι "κιτρινόμαυροι" να είναι το φαβορί. Όμως, πόσες φορές τα φαβορί δεν έγιναν αουτσάιντερ σε αυτόν τον καταπληκτικό θεσμό; Τον θεσμό των εκπλήξεων και σίγουρα πολλές φορές με αποτελέσματα χωρίς... λογική!
Πάντως το σίγουρο είναι ότι τόσο στην ομάδα, όσο και στη διοίκηση και περισσότερο στον ισχυρό άνδρα του τμήματος Δ. Κουμαριώτη, η κατάκτηση του κυπέλλου είναι ο μεγάλος πόθος.
Εμείς αναμένουμε ένα μεγάλο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και δυνατό παιχνίδι!
Να θυμίσουμε ότι ο παραπάνω αγώνας είναι μονός και στην περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στα 90’ της κανονικής του διάρκειας, θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν τελικά και εκεί δεν αλλάξει κάτι, τότε οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στην διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι, για να ανακηρυχθεί οριστικά ο ένας φιναλίστ!
Παγκεφαλληνιακός: 
Α΄σειρά:Δυο νίκες με τα Ομαλά 2-0 και 4-1 στις Κεραμειές. 
Β΄σειρά:Μια ισοπαλία 0-0, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και μια νίκη 4-1, στις Κεραμειές επί του Παλληξουριακού.
Α.Ε.Κ: 
Α' σειρά:Με δυο νίκες επί της Προόδου Ιθάκης 6-1, στο Βαθύ και 3-0 στις Κεραμειές.
Β' σειρά:Με δυο νίκες, 4-1 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και επίσης μια νίκη στο Ενωσιακό, 3-0 επί του Εθνικού Κεφαλονιάς. 
Φαβορί: Σε έναν ημιτελικό και οι δυο «μονομάχοι» έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται μια συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό και κανείς δεν μπορεί  να τους το αποκλείσει. Το κύπελλο κρύβει εκπλήξεις και για αυτό κανείς δεν μπορεί να διαγράψει οποιαδήποτε εξέλιξη!
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιανόπουλο και Σπ. Μαγουλά.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
                                   
Ημιτελικός για γερά νεύρα στις Κεραμειές.....Πανέτοιμοι οι γηπεδούχοι...... Θέλουν να γράψουν ιστορία οι φιλοξενούμενοι
Η συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, με τον δεύτερο ημιτελικό, θα διεξαχθεί την Πέμπτη την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο, με την Εικοσιμία να φιλοξενεί την Σάμη.
Οι γηπεδούχοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο μια φορά την περίοδο 2011-2012, όταν είχαν επικρατήσει των Διλινάτων σε έναν εκπληκτικό τελικό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίουμε σκορ 3-0 στην παράταση!
Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που η συμμετοχή τους σε έναν ημιτελικό, συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους και ο μεγάλος τους στόχος παραμένει η παραπέρα διάκριση και η κατάκτηση του τροπαίου, γράφοντας το όνομα της Σάμης στη «χρυσή» βίβλο των κυπελλούχων του τοπικού ποδοσφαίρου!
Όπως και να έχει και αυτό ισχύει και για τα δυο παιχνίδια των ημιτελικών, η συμμετοχή στον τελικό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού για να φτάσεις σε αυτόν πρέπει πρώτα να έχεις προκριθεί από τους συγκεκριμένους αγώνες. Για αυτό, προς το παρόν, το μόνο που ενδιαφέρει τις τέσσερις ομάδες, είναι οι συγκεκριμένοι αγώνες της Τετάρτης και Πέμπτης. Άλλωστε υπάρχει χρόνος για τα υπόλοιπα!
Αναμένουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, που σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ή οποιοδήποτε άλλο μεταξύ τους στο παρελθόν. Σίγουρα, αποτελεί πρόκληση τόσο για την Λειβαθινή, όσο και την Σαμική ομάδα, ιδιαίτερα για την δεύτερη, αφού όπως προαναφέραμε, θα είναι η πρώτη φορά που θα πετυχαίνουν κάτι τέτοιο.
Φαβορί σίγουρα δεν υπάρχει ούτε και προγνωστικά. Είναι ένα παιχνίδι που θα κυριαρχήσει το πάθος με τη δύναμη. Θεωρούμε ότι ομάδα που θα μπει στο παιχνίδι να παίξει ποδόσφαιρο με πίστη και "καθαρό μυαλό", να είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο.
Εικοσιμία και Σάμη, είναι προετοιμασμένες για αυτόν το μεγάλο αγώνα και οι προπονητές τους πανέτοιμοι στα δικά τους πλάνα για την κατάκτηση του δεύτερου «εισιτηρίου» που θα «ταξιδέψει» τη μία ή την άλλη ομάδα στην μεγάλη γιορτή του Κεφαλονίτικου και Θιακού ποδοσφαίρου, τον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί θα βρει μπροστά της μια εκ των Παγκεφαλληνιακού-Σάμης που θα έχει προκριθεί την προηγούμενη μέρα.
Ο Δ. Ζησιμάτος εκτός του τραυματία Χρ. Μινέτου δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα στην ομάδα του. Το ίδιο ισχύει και για τον Κ. Βιτωράτο, ο οποίος, μετά την «προστασία» αρκετών ποδοσφαιριστών του, στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων την περασμένη Κυριακή, πλέον θα τους έχει όλους στη διάθεση του. 
Και οι δυο θα παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι.
Να θυμίσουμε και εδώ ότι ο παραπάνω αγώνας είναι μονός και για αυτό, στην περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στα 90’ της κανονικής του διάρκειας, θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν τελικά και εκεί δεν αλλάξει κάτι, τότε οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν στην διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι για να ανακηρυχθεί οριστικά ο δεύτερος φιναλίστ ή αν θέλετε το "ζευγάρι" του τελικού!
Εικοσιμία: 
Α' σειρά:Με δυο νίκες επί του Ηρακλή Πρόννων 5-0, στις Κεραμειές και 3-0, στα Τζανάτα
Β' σειρά:Επίσης με δυο νίκες τα Διλινάτα 2-1, και 2-0, αντίστοιχα στις Κεραμειές.
Σάμη: 
Α' σειρά:Δυο νίκες επί του Πυλαριακού με το ίδιο σκορ 2-0 στις Κεραμειές. 
Β' σειρά:Μια νίκη 2-0, στο Ενωσιακό και μια ισοπαλία 1-1, στις Κεραμειές με τα Φωκάτα.
Φαβορί: Και σε αυτό το παιχνίδι ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τον πρώτο ημιτελικό και σημειώνουμε παραπάνω.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Π. Κομητόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου