Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12

Η Pre game της 15ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας



Με τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και την 15η αγωνιστική του. Η Εικοσιμία επανήλθε στις νίκες μετά από την πρώτη της φετινή ήττα από τον Παλληξουριακό και συνεχίζει κορυφή διατηρώντας μάλιστα την σημαντική διαφορά των +4 βαθμών, αφού επικράτησε της Σάμης εκτός έδρας 2-1.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια με δυνατά ντέρμπι τόσο στην κορυφή όσο και την "ουρά".
Συνεχίζει κορυφή η Εικοσιμία και πηγαίνει στο ντέρμπι με +4
Τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε και φαίνεται ότι θα έχουμε πιο ορατή εικόνα αυτή την αγωνιστική, τόσο για την κορυφή, όσο και την "ουρά" για την ομάδα που θα αποχαιρετήσει τα μεγάλα "σαλόνια"!
Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Α.Ε.Κ. - Εικοσιμίας για την πρωτιά, αλλά και των Φωκάτων - Πυλαριακού στην "ουρά" για τη σωτηρία.
Σημαντικό αναμένεται και αυτό Παγκεφαλληνιακού-Σάμης που θα κρίνει κατά πολύ την 4η ομάδα των playoffs.
Η πρωτοπόρος Εικοσιμία, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παλληξουριακό, επανήλθε στις επιτυχίες μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Σάμης και συνεχίζει στην πρώτη θέση, διατηρώντας παράλληλα και το +4.
Έτσι θα πάει στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι, στους ενισχυμένους πρωταθλητές της Α.Ε. Κεφαλονιάς με καλή ψυχολογία, αφού ακόμη και με ήττα, η πρωτιά θα συνεχίσει να βρίσκεται στα δικά της "πόδια". Οι "κιτρινόμαυροι", μετά την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό του τοπικού κυπέλλου, θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν και να τερματίσουν στην κορυφή αλλά και να μην διακινδυνέψουν στη συνέχεια ακόμη και την δεύτερη θέση.
Στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής, για την 4αδα, στις Κεραμειές, ο Παγκεφαλληνιακός φιλοξενεί την Σάμη, σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δυο ομάδες, αφού αν οι Σαμικοί ηττηθούν και πάλι, τότε θα έχουν πει "αντίο" από το όνειρο της τελικής 4αδας. Αντίθετα ο Πάγκε με νίκη σχεδόν την εξασφαλίζει.
Ο Παλληξουριακός δίνει με την σειρά του και αυτός ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στις Κεραμειές με τα αδιάφορα και επικίνδυνα Διλινάτα και αν καταφέρει να φύγει με το "διπλό", σε συνδυασμό με ένα καλό αποτέλεσμα που θα τον "βολεύει", στο ντέρμπι των Φαρακλάτων, ίσως βάλει υποθήκη την 2η θέση και στη συνέχεια να παλέψει, βάσει βατού προγράμματος, ακόμη και για την πρώτη!
Όσον αφορά την "ουρά", τα Φωκάτα φιλοξενούν τον Πυλαριακό στις Κεραμειές σε ένα παιχνίδι άγριας ομορφιάς, αγωνίας, αλλά και "μάχης" για την παραμονή. Με νίκη η γηπεδούχοι "καθαρίζουν", με ήττα μπλέκουν σε περιπέτειες. Οι φιλοξενούμενοι με νίκη ανανεώνουν τις πιθανότητες τους για παραμονή. Αντίθετα, η ήττα θα είναι καταδικαστική και θα πρέπει να προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην Β' κατηγορία μετά από δυο συνεχείς παρουσίες στην Α'.
Τέλος, στη "μάχη" της Ιθάκης και στο τοπικό εκεί ντέρμπι, σε ένα διαφορετικό παιχνίδι, ο Οδυσσέας και η Πρόοδος θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι στο ποδόσφαιρο του νησιού και αναμένεται "καυτό" από όλες τις απόψεις.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
14
29 - 09
35
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
14
24 - 04
31
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
14
35 - 08
31
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
14
24 - 10
24
-.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
13
34 - 14
24
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
14
20 - 22
15
7.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
14
14 - 18
14
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
13
15 - 44
09
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
14
13 - 44
07
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
14
08 - 43
05
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  13-2-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Μενεγάτος Ε.
Βασιλόπουλος Δ.

2.

Σάββατο  13-2-2016 ώρα:  11:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Πρόοδος Ιθ. 

Μαγουλάς
Σπύρος

Μασταγκά Μ.
Κομητόπουλος Π.

 3.

Κυριακή   14-2-2016 ώρα:  11:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Γασπαράτος
Γεώργιος

Μαγουλάς Σπ.
Αβάζαρος Χρ.

4.

Κυριακή   14-2-2016 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
 Παγκεφαλληνιακός - Α.Ο. Σάμης

Μαγουλάς
Σπύρος

Θανάσης Ε.
Καπογιαννόπουλος Ι.

5.

Κυριακή   14-2-2016 ώρα:  15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ε. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Εικοσιμίας

Μενεγάτος
Ελευθέριος

Γασπαράτος Γ.
Κομητόπουλος Π.

Αναλυτικά οι αγώνες:
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                 
Δεσπόζει το τοπικό ντέρμπι στην Ιθάκη......
Οδυσσέας - Πρόοδος σε ένα παιχνίδι βαθμών από την μια αλλά και γοήτρου από την άλλη
Με το σπουδαίο τοπικό ντέρμπι της Ιθάκης και συγκεκριμένα στο Βαθύ, μεταξύ Οδυσσέα – Προόδου στις 11:00, ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους, την προηγούμενη αγωνιστική επί των Διλινάτων στο ίδιο γήπεδο, θα επιδιώξουν μια ακόμη για πολλούς λόγους, αφού εκτός από την εξασφάλιση της παραμονής, θέλουν να έχουν αυτοί το πάνω χέρι στο ποδόσφαιρο του νησιού. Άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις μετράει πολύ εκτός των βαθμών και το γόητρο.
Θα λέγαμε ότι, την φετινή περίοδο άξιζαν κάτι καλύτερο, όμως κάποιες απουσίες ιδιαίτερα στην αρχή του πρωταθλήματος και σε καίριες θέσεις, κάτι η ατυχία, τους στέρησαν αρκετούς χαμένους βαθμούς. Βαθμούς με τους οποίους θα είχαν αποφύγει πολύ πιο νωρίς το άγχος της παραμονής.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, με μια καλή παρουσία φέτος στα περισσότερα παιχνίδια, όσο αδιάφοροι βαθμολογικά και να είναι ο παραπάνω λόγος είναι ένα κίνητρο.
Μάλιστα ψάχνουν το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα που είναι η 6η και όσο πιο ψηλά γίνεται θέση, στην τελική κατάταξη.
Η ομάδα του Κ. Πίππου σε μια από τις καλύτερες παρουσίες της, τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο μας, άξιζε και αυτή να βρίσκονταν ακόμη παραπάνω, σύμφωνα με αυτά που βγάζει στο γήπεδο, αλλά και την ποιότητα της σαν σύνολο. Όμως κάτι οι συνεχείς απουσίες, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια, κάτι η ατυχία και οι αρκετές τιμωρίες, έκαναν απαγορευτικό τελικά το όνειρο τους για συμμετοχή στην τελική 4αδα.
Σίγουρα δεν περιμένουμε να δούμε ένα ποιοτικό παιχνίδι, αντίθετα όπως συμβαίνει τις περισσότερες των περιπτώσεων, σε τέτοια παιχνίδια, αλλά ένα δυνατό και ενδιαφέρον για την τελική επικράτηση μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Προβλήματα για την ομάδα από την Βόρεια Ιθάκη δεν υπάρχουν ιδιαίτερα. Από την ομάδα του Βαθιού θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ανδρ. Τσίρος. Κατά τα άλλα, τόσο ο Σπ. Ζερβός, όσο και ο Κ. Πίππος θα παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν για τη νίκη, τους βαθμούς αλλά και το γόητρο.
Φαβορί: Σε τέτοια παιχνίδια δύσκολα μπορείς να προβλέψει κάποιος τον νικητή, αφού εκτός της ικανότητος των ομάδων, παίζουν τον ρόλο τους πολλά άλλα πράγματα. Το περιμένουμε ντέρμπι.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι στο ίδιο γήπεδο είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0.
Θέση:Γηπεδούχοι  – Φιλοξενούμενοι 6η. 
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς την κα Μ. Μασταγκά και τον κ. Π. Κομητόπουλο. 
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
                               
Η δεύτερη θέση αλλά υπό προϋποθέσεις και η 1η περνάει από τις Κεραμειές για τους "ερυθρόλευκους" απέναντι στα αδιάφορα αγωνιστικά Διλινάτα
Την ίδια ώρα στις Κεραμειές, τα Διλινάτα αδιάφορα βαθμολογικά φιλοξενούν τον Παλληξουριακό, ψάχνοντας επιτέλους το «γιατρικό» που θα τα ξαναφέρει στις νίκες μετά από 7 αγωνιστικές.
Οι φιλοξενούμενοι σαφώς βελτιωμένοι τον τελευταίο καιρό, με τρεις συνεχόμενες νίκες, βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα «συγκάτοικοι» της Α.Ε. Κεφαλονιάς και θέλουν τη νίκη, περιμένοντας να έρθουν τα καλά νέα από το ντέρμπι Α.Ε.Κ.-Εικοσιμίας και να πλασαριστούν ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα αισιοδοξώντας, βάσει και του καλού τους προγράμματος, να βρεθούν κάποια στιγμή και στις επόμενες αγωνιστικές στην κορυφή!
Είναι μια ομάδα ποιοτική, που με οποιοδήποτε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα, έχει μια σταθερή απόδοση, είναι ανταγωνιστική και παίρνει τα αποτελέσματα που επιθυμεί.
Ήταν μάλιστα η ομάδα που στο ίδιο γήπεδο, έσπασε το αήττητο της πρωτοπόρου Εικοσιμίας και μάλιστα με εκείνο το εντυπωσιακό 0-3!
Έτσι και σε αυτό το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές του Π. Μαρκέτου, θα κατέβουν με μοναδικό στόχο το τρίποντο, που σίγουρα θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή ή στην 2η θέση μόνους τους.
Οι γηπεδούχοι με πολλά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, παλεύουν για το καλύτερο. Μπορεί να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, όχι όμως και αγωνιστικά και θα προσπαθήσουν παράλληλα με μια καλή εμφάνιση, να κάνουν τη «ζημιά» στους «ερυθρόλευκους» του Ληξουριού.
Ο Δημ. Κουρκουμέλης όπως πάντα έχει να λύσει πολλά προβλήματα στην ομάδα του αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Σπ. Κουρκουμέλη, στους τραυματίες Θ. Αναλυτή, Δημ. Τζωρτζάτο και Α. Κουγιανό, αλλά και στον Κ. τζωρτζάτο που ευρίσκεται εκτός νησιού.
Σημαντικό όμως πρόβλημα και για τους Ληξουριώτες, η απουσία του τιμωρημένου Μάκη Κόμητα.
Φαβορί: Σίγουρα θα είναι ένα ντέρμπι και μην ξεγελάει κανέναν η θέση των γηπεδούχων. Τέτοια παιχνίδια ξέρουν να τα παλεύουν και να παίρνουν αυτό που θέλουν. Έτσι οι φιλοξενούμενοι πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί, αν θέλουν να συνεχίσουν στην 2η θέση, με ή χωρίς «συγκάτοικο» ή να μειώσουν ακόμη περισσότερο την διαφορά από την πρώτη θέση και την Εικοσιμία. Και είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να.... πετάξουν αυτή την ευκαιρία.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: Τα Διλινάτα είχαν πάρει την ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) στον Άγιο Αντώνη από τον Παλληξουριακό.
Θέση:Γηπεδούχοι στην 7η  Φιλοξενούμενοι στην 2η ισόβαθμοι της Α.Ε. Κεφαλονιάς. 
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Δ. Βασιλόπουλο.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
                                       
"Μάχη" για την σωτηρία... σε παιχνίδι ο "θάνατος σου η ζωή μου"!
Η αγωνιστική μεταφέρεται την Κυριακή το πρωί και ώρα 11:30, όπου στο μεγάλο παιχνίδι των Κεραμειών και στο ντέρμπι των ουραγών, Φωκάτα και Πυλαριακός "μάχονται" για θέση στον ήλιο. Μια θέση που θα σημάνει, τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και τους φιλοξενούμενους, κάτι παραπάνω από μισή σωτηρία.
Οι γηπεδούχοι μετά την βαριά τους ήττα, την περασμένη αγωνιστική στην Ιθάκη από την Πρόοδο, δεν έχουν περιθώρια άλλης βαθμολογικής απώλειας και σίγουρα αν θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις θα πρέπει να επανακάμψουν.
Άλλωστε για τα όποια λάθη δεν υπάρχουν πια χρονικά περιθώρια να διορθωθούν, αφού απέμειναν μόνο τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και κάθε χαμένος βαθμός θα είναι καταστροφή στη συνέχεια.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, μετά την μεγάλη και πρώτη φετινή τους νίκη, σε εξ’ αναβολής αγώνα της 13ης αγωνιστικής, επί της Προόδου Ιθάκης και μάλιστα με σκορ 4-0, παράλληλα με μια καταπληκτική εμφάνιση, σίγουρα δεν θα πάνε στις Κεραμειές για..... εκδρομή. Θα πάνε για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορέσουν και την δική τους παραμονή. Άλλωστε από αυτό το παιχνίδι θα κριθούν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς των δυο ομάδων.
Το σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ δυνατό, όσο και ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο μπορεί να κρύβει παγίδες για την μια ή την άλλη ομάδα.
Ιδιαίτερα προβλήματα στην ομάδα της Λακήθρας δεν υπάρχουν αυτή την φορά. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Πυλάρου που θα είναι πλήρης.
Και οι δυο προπονητές αναμένεται να παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν στο πιο σημαντικό της χρονιάς!
Φαβορί: Παιχνίδι για γερά νεύρα αναμένουμε στις Κεραμειές στο ντέρμπι των ουραγών. Εδώ κολλάει "γάντι" το... "ο θάνατος σου η ζωή μου", αφού όποιος χάσει χάνεται. Ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι που σε μια τέτοια περίπτωση μάλλον θα κινδυνέψουν στη συνέχεια να αποχαιρετήσουν τα μεγάλα "σαλόνια"!
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Τα Φωκάτα είχαν περάσει από τα Φαρακλάτα με νίκη 3-2.
Θέση:Γηπεδούχοι  – Φιλοξενούμενοι 10η.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Χρ. Αβάζαρο.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
                        
Θέλει να παραμείνει σε τροχιά 4αδας ο Παγκέ αφού στη συνέχεια ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα
Συνέχεια της 15ης αγωνιστικής το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο ίδιο γήπεδο, και ένα ακόμη δυνατό ντέρμπι με τον Παγκεφαλληνιακό να φιλοξενεί την ισόβαθμη του Σάμη.
Και οι δυο αυτές ομάδες, είναι οι χαμένες των ημιτελικών του τοπικού κυπέλλου, αφού αποκλείστηκαν από τον μεγάλο τελικό, μετά τις ήττες που γνώρισαν την Τετάρτη, από την Α.Ε.Κ. ο Παγκεφαλληνιακός με σκορ 1-0 και η Σάμη την επόμενη μέρα από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Εικοσιμία με σκορ 2-1.
Σίγουρα η ψυχολογία και των δυο, δεν είναι στα πάνω της και οπωσδήποτε οι προπονητές τους θα ρίξουν το βάρος σε αυτό τον ιδιαίτερα λεπτό τομέα.
Τόσο για τους γηπεδούχους, όσο και την Σάμη, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί πρόκληση, αφού διεκδικούν την είσοδο τους στην τελική 4αδα και η νίκη είναι επιτακτική.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου με νίκη θα βρεθεί με το ένα πόδι σε αυτήν, αφού θα ξεφύγει της αντιπάλου του τρεις βαθμούς, οι οποίοι μπορεί να γίνουν έξι αν επικρατήσει (κάτι που αναμένεται) του Οδυσσέα Ιθάκης στο εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής.
Όπως είναι φυσικό για τους Σαμικούς είναι ακόμη περισσότερο σημαντικό, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, κινδυνεύουν σοβαρά, να βρεθούν εκτός 4αδας και μέσα σε μια εβδομάδα να έχουν χάσει τα πάντα!
Έτσι και οι δυο ομάδες αναμένεται να παλέψουν για τη νίκη που θα τις κάνει φαβορί για τη συμμετοχή τους στα playoffs του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Προβλήματα υπάρχουν και στα δυο "στρατόπεδα". Για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Μαγδαληνός και Κλειτογιάννης, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο τραυματίας Χρ. Μπεκατώρος το πιο πιθανόν είναι να μην είναι στην αποστολή.
Φαβορί: Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, οι οποίες ίσως και να παίζουν τους κόπους ολόκληρης της φετινής χρονιάς και τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα. Και οι δυο ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τη νίκη στα Φαρακλάτα με σκορ 3-1.
Θέση:Γηπεδούχοι ισόβαθμοι με τους φιλοξενούμενους στην 
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
                          
Και τώρα οι δυο τους.... Παιχνίδι που μπορεί να κρίνει τα πάντα 
ή και να παρατείνει ακόμη περισσότερο την αγωνία
Η αυλαία της 15ης αγωνιστικής πέφτει με το super ντέρμπι μεταξύ Α.Ε. Κεφαλονιάς – Εικοσιμίας, την ίδια ώρα στα Φαρακλάτα και το Ενωσιακό, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά. Είτε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε σχέση με την πρωτιά της κανονικής περιόδου, είτε να δώσει παράταση στην αγωνία, μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Οι δυο ομάδες προέρχονται από την πολύ μεγάλη πρόκριση τους στον τελικό του τοπικού κυπέλλου και όπως είναι κατανοητό η ψυχολογία τους είναι στα ύψη.
Όμως ο τελικός αργεί, οι δυο προπονητές δεν έχουν να κρύψουν κάτι και το βάρος όπως είναι φυσικό έχει πέσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Ένα μεγάλο ντέρμπι τόσο από βαθμολογικής πλευράς όσο και γοήτρου.
Με νίκη οι γηπεδούχοι μπαίνουν για τα καλά στην διεκδίκηση της πρωτιάς αφού θα μειώσουν στον -1 βαθμό, ενώ με ήττα και στα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη, θα πρέπει να την ξεχάσουν.
Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έχουν το αβαντάζ των +4 βαθμών, όμως, αυτό από μόνο του δεν εξασφαλίζει την πρωτιά μιας και ακολουθούν και άλλα δύσκολα παιχνίδια. Με νίκη δύσκολα θα χάσει την συμμετοχή της στα playoffs και το βαθμολογικό πλεονέκτημα που της δίνει το +4 σε αυτά.
Είναι σίγουρο ότι και οι δυο ομάδες, κατ' αρχήν θα προσφέρουν καλό θέαμα, μέσα από ένα παιχνίδι που το περιμένουμε σαν ντέρμπι με δύναμη και πάθος για το "τρίποντο".
Προβλήματα στους γηπεδούχους δεν υπάρχουν ιδιαίτερα και ο Γ. Τόγιας θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει για τη νίκη. Αμφίβολος μόνο είναι ο Χρ. Μαλισόβα που έχει πρόβλημα με τα δρομολόγια (δεν τον βολεύουν). Το ίδιο δεν μπορεί να ισχύει για τους φιλοξενούμενους, αφού ο Δημ. Ζησιμάτος δεν θα έχει στη διάθεση του δυο από τα καλύτερα του «όπλα» και μάλιστα σε θέσεις «κλειδιά», τον τραυματία Χρ. Μινέτο, αλλά και τον τιμωρημένο Ντ. Ντουκάι, ο οποίος αποβλήθηκε στον ημιτελικό με την Σάμη.
Φαβορί: Είναι ένα ντέρμπι που και οι δυο ομάδες μπορούν να πάρουν αυτό που επιθυμούν. Σίγουρα, η ομάδα που θα παίξει με καθαρό μυαλό και χωρίς άγχος θα έχει τον πρώτο λόγο. Ένα μικρό προβάδισμα ίσως να έχουν οι "κιτρινόμαυροι", που αγωνίζονται στην έδρα τους. Οι "κυανόλευκοι" από την άλλη "βολεύονται" και με την ισοπαλία! 
Αποτέλεσμα Α' γύρου: Οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1 στις Κεραμειές.
Θέση:Γηπεδούχοι  ισόβαθμοι με τον Παλληξουριακό– Φιλοξενούμενοι 1η
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτο με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι σκόρερ
(Σε 14 αγώνες)
α/α
Ονοματ/νυμο ποδοσφαιριστή
Ομάδα
Γκολ
1.
ΑΜΟΥΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΣΑΜΗΣ
10
2.
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
8
3.
ΤΟΥΡΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
8
4.
ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΟ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
7
5.
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
7
6.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
6
7.
ΚΑΝΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ
6
8.
ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
6
9.
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
6
10.
DEDLALA ARMALDO
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
* Ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές με πέντε γκολ ή λιγότερα
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(16η   20-21/2/2016)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ.
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου