Τετάρτη, Φεβρουαρίου 3

Μια νίκη και μια ήττα απέναντι στη Ζάκυνθο οι μικτές μας στην αυλαία του πρωταθλήματος προεπιλογής Ε.Ο.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
                                       
Όπως και πέρυσι στις Κεραμειές, έτσι και φέτος στα Φαρακλάτα, Ε.Π.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης - Ε.Π.Σ. Ζακύνθου μοιράστηκαν πάλι τις νίκες. Με την Παίδων να επικρατούν οι γηπεδούχοι 1-0 και την Νέων οι φιλοξενούμενοι, σε ένα χορταστικό παιχνίδι με σκορ 5-3!
Με αυτά τα παιχνίδια έπεσε και η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος με έναν μέτριο απολογισμό, από άποψη συγκομοιδής βαθμών, κυρίως στην κατηγορία των Νέων, αλλά με καλές εμφανίσεις στα περισσότερα ματς, για τις ομάδες μας.
   ΠΑΙΔΕΣ
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  1-0
Με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές της υποχρεώσεις οι μικτή παίδων
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα
α/α
Ομάδες
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
1 - 0
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ – Ε.Π.Σ. ΑΧΑΙΑΣ
3 - 0
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που κρίθηκε στο γκολ, σήμερα το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και στην αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων, η μικτή παίδων της Ένωσης μας επικράτησε της αντίστοιχης της Ζακύνθου με σκορ 1-0.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και η εικόνα του έδειχνε ότι όποια ομάδα θα πετύχαινε το γκολ θα ήταν και η νικήτρια. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και αυτό το πέτυχε η ομάδα του Διον. Λιονάτου κάνοντας δυο τις φετινές της επιτυχίες!
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν πολύ κοντά να προηγηθούν στο σκορ, αλλά ο Τρίκαρδος θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει εντυπωσιακά την μπάλα μετά το σουτ του Γουσέτη.
Πιο ουσιαστική στην επόμενη φάση η Κεφαλονίτες θα προηγηθούν 1-0. Συγκεκριμένα ο Ευθ. Καμπανός με μια καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Παγουλάτο απέναντι από τον Βλασσόπουλο, με τον δεύτερο να πλασάρει στην έξοδο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 22’ ο Φωκάς εκτελεί ένα κόρνερ από αριστερά με τον Καμπανό από καλή θέση να πιάνει την κεφαλιά και τους αμυντικούς της Ζακύνθου να απομακρύνουν πριν την κενή εστία.
Ο Κίδερι στο 32’ και από αριστερά θα βρεί τον Καλόφωνο σε καλή θέση, ο τελευταίος σουτάρει αλλά ο Τρίκαρδος πέφτει και αποκρούει την μπάλα.
Το πρώτο 40λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα πολύ έξυπνα εκτελεσμένο φάουλ του Καμπανού στο 33’, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, που στέλνει την μπάλα να περάσει σύριζα άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας του Βλασσόπουλου.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε με το θέαμα αρκετά καλό αλλά πολύ λίγες φάσεις.
Στο 58’ ο Φωκάς με παράλληλη πάσα, θα βρει στα όρια της περιοχής τον Καμπανό, με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς και να καταλήγει κόρνερ.
Παραλίγο στο 69’ η ομάδα μας να πετύχει και το 2-0. Ο Λουκάτος θα εκμεταλλευτεί την ασυνεννοησία Πομόνη-Ταμαρέση, όμως δεν καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού δεν προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία, ενώ στη συνέχεια υποπίπτει και σε επιθετικό φάουλ.
Τελευταία καλή φάση στον αγώνα στο 72’ και από την Ζακυνθινή ομάδα, όταν το σουτ το Κουτουλογένη αποκρούεται, δύσκολα με γροθιές αρχικά από τον Τρίκαρδο και στη συνέχεια από  τους αμυντικούς. 
Διαιτητής ο κ. Ν. Χιονάς με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Τσιρογιάννη και Χρ. Ανδριανό από την Αχαία.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Διον. Λιονάτος), Τρίκαρδος, Μιχαλάτος, Κουρκουμέλης, Σπαθής, Σουρβάνος, Γκέλος, Μουρελάτος (76’ Κοκκόσης), Καμπανός, Τριανταφυλλίδης (57’ Θεοτοκάτος), Φωκάς, Παγουλάτος (64’ Λουκάτος).
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Π. Ενγκεμά), Βλασσόπουλος (41’ Ταμαρέσης), Ρίκος (73’ Γελαδάς), Κουτουλογένης, Πομόνης, Γουσέτης, Κολεύρης, Κακολοίρης, Κίδερι, Ζωντός (78’ Καψάσκης), Πήλικας (78’ Κλάδης Δ.), Καλόφωνος (78’ Κλάδης Χ.).
Τελική  Βαθμολογία των παίδων
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
6
27 - 04
15
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
6
10 - 12
10
3.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
6
03 - 10
06
4.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
6
07 - 24
06
ΝΕΟΙ
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ  3-5
Χωρίς νίκη ολοκλήρωσαν το φετινό πρωτάθλημα οι Νέοι
  Αναλυτικά τα αποτελέσματα
α/α
Ομάδες
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. - Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3 - 5
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΑΧΑΙΑΣ
0 - 4
Σε ένα πολύ όμορφο και «χορταστικό» από άποψη τερμάτων (συνολικά επιτεύχθηκαν 8), η μικτή Νέων της Ζακύνθου πέρασε νικηφόρα σήμερα το μεσημέρι από το Ενωσιακό των Φαρακλάτων και την αντίστοιχη της Κεφαλονιάς με σκορ 5-3.
Το σκορ φυσικά τα λέει όλα. Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά ανοικτό με τις επιθέσεις των δυο ομάδων πολύ παραγωγικές και την Ζακυνθινή ομάδα καλύτερη και ίσως πιο ουσιαστική, να επικρατεί δίκαια.
Γενικά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, κυκλοφόρησαν μπάλα, είχαν κατοχή και δημιουργούσαν αρκετούς κινδύνους στην εστία του Αντωνίου. Από την άλλη η ομάδα μας σχετικά καλή, μπορούσε να είχει πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα, ενώ είχε και ένα δοκάρι. Όμως έλειπε το καθαρό μυαλό και η υπομονή με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί σωστά η μπάλα και οι φάσεις να δημιουργούνται μόνο με μεγάλες πάσες. Κάτι που οι υψηλόσωμοι αμυντικοί των φιλοξενούμενων «καθάριζαν» χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Φάσεις και γκολ
Πολύ δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στον αγώνα και στο 5’ ο Τσουκαλάς απειλεί με ένα διαγώνιο συρτό σουτ που στέλνει την μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αντωνίου άουτ.
Φάουλ του Κολέτση στο 12’, αμυντική αδράνεια, αλλά η μπάλα στο σουτ του Μαρίνου αποκρούεται από τον Αντωνίου.
Οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν στο 15’ με το μακρινό, δυνατό, φαλτσαριστό σουτ του Στρακάτου να αποκρούεται δύσκολα στο δεξί «Γ» από τον Μαυρόπουλο.
Μεγάλη ευκαιρία στο 19’ για τους Ζακυνθινούς όταν ο Καραμαλίκης, μετά από κόντρες κερδίζει την μπάλα και σε σχεδόν κενή εστία σουτάρει άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 21’ οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου για το 0-1, με διαγώνιο συρτό σουτ από δεξιά του Τσουκαλά στην απέναντι γωνία και στα δίχτυα, μετά από πολύ ωραία ομαδική ενέργεια.
Στο 28’ ο Καραμαλίκης θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Μαρίνο και αυτός χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-2.
Μετά από μια καλή ατομική ενέργεια από αριστερά του Τανουσάι και σουτ, ο Μαρόπουλος θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους όταν ο Αντωνάτος με ωραία σέντρα από δεξιά θα βρει εντελώς αμαρκάριστο τον Τανουσάι στο β' δοκάρι και αυτός σε κενή εστία θα αστοχήσει στην καρφωτή κεφαλιά αφού η μπάλα θα περάσει άουτ.
Έτσι το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα με 0-2!
Στην επανάληψη οι Νέοι της Κεφαλονιάς-Ιθάκης, θα μπουν πολύ δυνατά προκειμένου να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα τους ξανάβαζε στο παιχνίδι και το κατάφεραν, αφού μόλις στο 46’ ο Γιαννάτος θα μπει «σφήνα» ανάμεσα στους δυο κεντρικούς αμυντικούς της Ζακύνθου, θα κερδίσει την μπάλα και με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ στην έξοδο του Μαρόπουλου, θα την στείλει πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, μειώνοντας για την ομάδα του στο 1-2.
Στο 48’ ο Καππάτος θα σταματήσει την μπάλα πάνω στην γραμμή σώζοντας την ομάδα του μετά το μακρινό φάουλ του Κυριάζου.
Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 1-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Μαρίνος σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην περιοχή με τον Στρακάτο. μια φάση που έφερε αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων.
Στο 62’ ο Καραμαλίκης με ωραία πάσα από δεξιά, θα βρει τον Κολέτση στο σημείο του πέναλτι και αυτός με ένα πλασέ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-4.
Ένα δυνατό μακρινό σουτ από τον Τσουκαλά στο 70’ θα απομακρυνθεί με γροθιές από τον Αντωνίου.
Άτυχος θα σταθεί ο Τανουσάι στο 76’, αφού στο φάουλ, εκτός περιοχής και δεξιά που εκτελεί απ’ ευθείας, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρόπουλου και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 78’ από τον Τανουσάι, ο οποίος κατ' αρχήν σπάει το τεχνικό οφσάιντ, αλλά στην προσπάθεια του να αποφύγει στα όρια της περιοχής τον Μαρόπουλο, χάνει το κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα καταλήξει άουτ.
Το γκολ τελικά για τους γηπεδούχους με το 2-4 θα έρθει στο 84’. Ο Τανουσάι εκτελεί το φάουλ εκτός περιοχής και αριστερά, ο Αντωνάτος θα πιάσει την κεφαλιά με τον Μαρόπουλο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση, στην επαναφορά όμως, η μπάλα θα φτάσει στον Γιαννάτο που θα πλασάρει στην κενή εστία και θα την στείλει στα δίχτυα.
Μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ θα δώσουν  οι φιλοξενούμενοι στο 89’, αφού ο Τσουκαλάς, καλύτερος παίκτης του αγώνα, με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου για το 5-2 της ομάδας του και το δικό του χατ τρικ!
Τέλος στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι θα «γλυκάνουν» την ήττα τους αφού ο Αντωνάτος, μετά το κόρνερ από αριστερά του Τανουσάι θα πιάσει μια κεφαλιά, φαίνεται περισσότερο η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του, που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρόπουλου για το τελικό 3-5!
Διαιτητής ο κ. Παν. Τσιρογιάννης με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Τσιρογιάννη και Χρ. Ανδριανό από την Αχαία.
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.: (Μιχ. Αθηναίος), 
Αντωνίου, Αντωνάτος, Σιμωτάς, Βασιλάκης, Καππάτος, Ράκας (29’ Γιαννάτος), Γρηγοράτος (63’ Ρεμούντης), Μπάμπης, Βαλεντής, Τανουσάι, Στρακάτος (72’ Καλογηράς).
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου: (Απ. Τζαμαλής), Μαρόπουλος, Παναγόπουλος, Αντίοχος, Κολέτσης, Κυριάζος, Σκιαδόπουλος (83’ Παπαδόπουλος), Καραμαλίκης (66’ Κλάδης), Σπίνος, Μαρίνος, Μεταξάς, Τσουκαλάς (90’ Τσιόλης. 
Στα παιχνίδια του ομίλου μεταξύ Ηλείας-Αχαΐας στον Πύργο και εκεί είχαμε μοιρασιά στις νίκες αφού οι Ηλεία επικράτησε στους παίδες 3-0 και οι Νέοι της Αχαΐας 4-0 επί των γηπεδούχων, τερματίζοντας αήττητοι και με το καταπληκτικό σερί 6Χ6!!!
Να θυμίσουμε ότι στον 10ο όμιλο πρωταθλήτρια και στις δυο κατηγορίες αναδείχθηκε η Ε.Π.Σ. Αχαΐας.
Τελική Βαθμολογία των Νέων
α/α
Ομάδες
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
6
26 - 01
18
2.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
6
12 - 21
09
3.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
6
07 - 16
07
4.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
6
09- 25
01
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου