Σάββατο, Φεβρουαρίου 6

Με σβηστές μηχανές και πολλές αλλαγές οι Α.Ε.Κ. 7-0 τον Πυλαριακό


Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-7
                                   
 Δεν είχε πρόβλημα η Α.Ε.Κ. απέναντι στον ουραγό Πυλαριακό 
Όπως αναμενόταν η Α.Ε. Κεφαλονιάς δεν συνάντησε καμία δυσκολία για να κάμψει την αντίσταση του ουραγού Πυλαριακού στον σημερινό μεταξύ τους αγώνα στα Φαρακλάτα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας με σκορ 0-7, επιστρέφοντας παράλληλα στις νίκες και μειώνοντας την διαφορά από την πρωτοπόρο Εικοσιμία στον -1, αλλά με ένα παιχνίδι παραπάνω.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με πολλές αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα (ξεκουράστηκαν κάποιοι ενόψει κυπέλλου με Πάγκε), μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να καθαρίσουν νωρίς ώστε να πάνε πιο ξεκούραστοι στον μεγάλο ημιτελικό με αντίπαλο τον Παγκεφαλληνιακό την Τετάρτη στΙς Κεραμειές.
Ήταν σαφώς καλύτεροι κυκλοφορούσαν μπάλα, είχαν τον έλεγχο, την κατοχή και τρία δοκάρια, με αποτέλεσμα όπως είπαμε τελικά να έρθει πολύ εύκολα ακόμη μια νίκη για την ομάδα του Γ. Τόγια.
Για τους γηπεδούχους, που σίγουρα πάλεψαν όσο το επέτρεπαν οι αγωνιστικές συνθήκες και η ανωτερότητα της αντιπάλου τους, δεν αλλάζει κάτι αφού αυτή η ήττα, ήταν μέσα στο πρόγραμμα.
Σίγουρα τα πράγματα, μετά τη νίκη του Οδυσσέα επί των Διλινάτων 4-2 έχουν ζορίσει για τα καλά και θα πρέπει να παρουσιαστούν εντελώς διαφορετικοί στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στο εξ αναβολής με την Πρόοδο στα Φαρακλάτα, μήπως και καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό και τα πολλά γκολ να αποζημειώνουν τους λίγους θεατές που παραβρέθηκαν στην εξέδρα των Φαρακλάτων.
Φάσεις και γκολ
Στο 3’ σέντρα από δεξιά του Λογκόνη, ο Λυκούδης στα όρια της περιοχής θα πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ.
Την ίδια τύχη θα έχει ένα τεχνικό σουτ του Μπαζάρογλου στο 8’, μετά την παράλληλη πάσα του Βουκελάτου, αφού και πάλι η μπάλα θα φύγει λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Ξύγκα.
Ο Λογκόνης στο 17’ θα βρει τον Βουκελάτο στην περιοχή και αριστερά, αυτός θα πιάσει απ’ ευθείας το διαγώνιο σουτ και τον Ξύγκα να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.
Σε μια φάση διαρκείας στο 19’ οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα μετά το κοντινό σουτ του Αποστόλου η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι, στην επαναφορά της ο Βουκελάτος με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι θα αναγκάσει τον Ξύγκα σε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Μπαζάρογλου με πάσα στον Βουκελάτο και τον τελευταίο να σουτάρει διαγώνια μέσα από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του Πυλαριακού δεν συγκρατεί την μπάλα που φτάνει στον Αποστόλου, ο οποίος στην κενή εστία θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 27’ ο Λυκούδης σεντράρει από αριστερά, ο Φωκάς με μια κεφαλιά- πάσα βρίσκει τον Βουκελάτο σε καλή θέση, αλλά η νέα κεφαλιά του επιθετικού της Α.Ε.Κ. καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 28’ ύστερα από ωραία συνεργασία Μπαζάρογλου-Μπάμπη, ο τελευταίος με εντυπωσιακό μακρινό σουτ θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Ξύγκα και στα δίχτυα πετυχαίνοντας έτσι το 0-2 για τους «κιτρινόμαυρους»
Μια έξυπνη σέντρα στο 32’ του Βουκελάτου, στο β’ δοκάρι ο Φωκάς φαίνεται περισσότερο να αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα να μην κάνει καλό πλασέ και η μπάλα φεύγει άουτ.
Μπαζάρογλου-Λυκούδης στο 33’ αλλάζουν την μπάλα, ο τελευταίος σεντράρει στην περιοχή με τον Αποστόλου να σηκώνεται ψηλά και με κεφαλιά να πετυχαίνει το 0-3 για την Α.Ε.Κ..
Ο Βουκελάτος στο 43’ θα αστοχήσει από πολύ κοντά σουτάροντας άουτ μετά την παράλληλη πάσα από δεξιά του Λογκόνη.
Ο Τσιαουσντέλιο με μεγάλη απόκρουση στο 45’, στο τετ α τετ του με τον Άννινο, ύστερα από μακρινό γέμισμα και κεφαλιά προς τα πίσω του Φωκά, θα σώσει την εστία του από το 1-3.  
Αυτό το 0-3 ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ, αν και οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν κάπως βελτιωμένοι από το πρώτο ημίχρονο.
Ένα φάουλ στο 47’ εκτελεσμένο από τον Λυκούδη στο β’ δοκάρι για τον Φωκά, με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα αποκρούεται πάνω στην γραμμή με το κεφάλι από τον Σολδάτο.
Οριζόντιο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 48’ μετά από διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ του Χρυσανθακόπουλου.
Ο Μπαζάρογλου στο 62’ με ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει στην περιοχή τον Βουκελάτο, αυτός θα την κατεβάσει υπέροχα και με ωραίο σουτ θα την στείλει στην δεξιά γωνία και στα δίχτυα του Ξύγκα για το 0-4!
Στο 69’ θα έρθει το 0-5 για τους «κιτρινόμαυρους», με ένα καταπληκτικά, απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Θ. Μπαζάρογλου στέλνοντας την μπάλα στην  δεξιά γωνία του Ξύγκα.
Τα γκολ συνέχιζαν να πέφτουν βροχή για τους τυπικά φιλοξενούμενους και στο 79’ θα γίνει το 0-6! Ο νεαρός Χρ. Παπαναστασάτος θα πασάρει, λίγο έξω από την περιοχή στον Βουκελάτο και αυτός με ένα τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ θα την στείλει στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του Πυλαριακού.
«Σεφτέ» στα γκολ της νέας του ομάδας θα ανοίξει στο 84’ ο Διον. Τζωρτζάτος, αφού με δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, μετά την πάσα του Κίριου θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-7!!
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι θα σταθούν άτυχοι αφού η μπάλα θα βρει δυο φορές στα δοκάρια του Ξύγκα. Την πρώτη στο 88’ με την κεφαλιά του Πολλάκη, μετά το κόρνερ του Ζαμπαύτη, να σταματά στο οριζόντιο και στην δεύτερη στο επόμενο λεπτό μετά από ένα μακρινό σουτ του Διον. Τζωρτζάτου.
Την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της «τιμής» για την ομάδα του θα χάσει στο 90+2’ ο Άννινος, αφού θα νικηθεί στο τετ α τετ του από τον Τσιαουσντέλιο.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτος και Χρ. Αβάζαρο.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Ξύγκας, Άννινος, Γασπαρής Ν., Σταθάτος (43’ λ.τ. Παπαδάτος), Χρυσανθακόπουλος, Μπαζάρογλου, Τουλάτος (46’ Σταμούλης), Papa (46’ Βασιλόπουλος), Σταμούλης Νικ., Σταμούλης Π., Σολδάτος.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Κίριο, Μπάμπης (46’ Παπαναστασάτος Χρ.), Ζαμπαύτης, Λογκόνη, Φωκάς, Λυκούδης (70’ Νεστερένκο), Τζωρτζάτος, Βουκελάτος, Μπαζάρογλου (70’ Πολλάκης), Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου