Σάββατο, Φεβρουαρίου 6

Σπουδαία εμφάνιση η Πρόοδος 6-1 τα Φωκάτα (Φωτορεπορτάζ)


Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  6-1
                             
Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει αυτό το 6-1 για την ομάδα της Λακήθρας
Σήμερα στην Ιθάκη διεξήχθη το παιχνίδι μεταξύ Προόδου και Φωκάτων. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι ιδιαίτερα για τα Φωκάτα, διότι με νίκη έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία, όμως παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες και αυτό την αποδυνάμωσε αρκετά.
Από την άλλη πλευρά, η βαθμολογικά αδιάφορη Πρόοδος, που ουσιαστικά παίζει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία, παρουσιάστηκε πάρα πολύ δυνατή για ακόμη μια φορά φέτος και ειδικά όταν παίζει στην έδρα της.
Η Πρόοδος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και φαινόταν από την αρχή ότι οι παίκτες της είχαν την εντολή να πιέσουν ψηλά ώστε να μπλοκάρουν τον αντίπαλο κάτι το οποίο και έγινε με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές φάσεις από νωρίς στην εστία των Φωκάτων.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν επιφυλακτικά να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις και στηριζόμενοι στα κενά που δημιουργούνταν στο πρώτο μέρος, αφού η Πρόοδος έπαιζε ψηλά, δημιουργόντας κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Γ. Τσιντήλα
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα παιχνίδι ανοικτό, με την Πρόοδο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων  σε όλο το παιχνίδι, κυρίως με τον καταπληκτικό σήμερα Κατσαρέλια,  ο οποίος «σέρβιρε» 4 γκολ και σημείωσε 2.
Ήταν πραγματικά πολύ ουσιαστικός σε ότι έκανε, βέβαια  σε αυτό τον βοήθησε και το κεντρικό «δίδυμο» της Προόδου, Πρεβεζιάνος και Αρταβάνης, οι οποίοι στην κυριολεξία έκοβαν τα πάντα. 
Επίσης πολύ καλή ήταν η πρώτη εμφάνιση από τον Λίλα Ρ. ο οποίος σημείωσε 3 γκολ, δείχνοντας ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του στο σκοράρισμα.
Από τα Φωκάτα πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Αυγουστάτος ο οποίος γλύτωσε την εστία του αρκετές φορές από σίγουρες παραβιάσεις.
Φάσεις και γκολ
Στο 3’  ο Αρταβάνης κάνει την παράλληλη μπαλιά με την εστία των Φωκάτων και ο Κατσαρέλιας δεν προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία.
Στο 8’ κάθετη πάσα από τον Δευτεραίο στον επερχόμενο Κατσαρέλια, αυτός πιάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ, με τον Αυγουστάτο να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 
12’ ο Κανάκης υποδέχεται την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, κάνει μια ντρίπλα ξεμαρκάρεται και σουτάρει αλλά η μπάλα περνάει λίγο πλάι, από την εστία του Τσιντήλα.
14’ γκοοολ για την Πρόοδο με τον Κατσαρέλια να πραγματοποιεί την κούρσα από αριστερά, να φτάνει στην μικρή περιοχή και πλάγια και πασάρει παράλληλα με τον Λίλα από κοντά να πετυχαίνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Στο 22’ ο Αραβαντινός εκτελεί ένα κόρνερ, ο Κανάκης βγαίνει πρώτος στην μπάλα, πιάνει το σουτ αλλά δεν του κάνει το χατίρι και περνάει  λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντήλα.
Στο 30’ μια ατομική ενέργεια του πολύ καλού χειριστή της μπάλας Λίλα, ο οποίος περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, και πλασάρει, με την μπάλα να βρίσκει τελευταία στιγμή στο χέρι του Αυγουστάτου, με τους αμυντικούς τελικά να διώχνουν τον κίνδυνο και ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία.
35’ ο Κανάκης και πάλι πιάνει το δυνατό σουτ με τον Γ. Τσιντήλα να αποκρούει την μπάλα και στη συνέχεια να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
38’ γκοοολ για την ομάδα του Κ. Πίππου. Ο Κατσαρέλιας κάνει την κούρσα και πάλι και με κάθετη πάσα βγάζει μόνο τον Λίλα, αυτός πλασάρει από πάνω τον Αυγουστάτο γράφοντας το 2-0 για την ομάδα της Ιθάκης.
Στο 43’ η μπάλα στρώνετε στον Δευτεραίο ο οποίος πιάνει το μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία των Φωκάτων.
Στο 58’ γκοοοολ για την Πρόοδο με τον Αρταβάνη να συνδυάζετε άψογα με τον Κατσαρέλια, ο τελευταίος βγάζει τη πάσα στον Λίλα, και αυτός πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με το τακουνάκι ενώ βρισκόταν με την πλάτη στην εστία των Φωκάτων σημειώνοντας το 3-0 για την Πρόοδο.
62’ ο Λάτσης βγαίνει στην κόντρα, βρίσκεται μπροστά από τον Γ. Τσιντήλα και είναι έτοιμος να σουτάρει, ο Βλασσόπουλος τον προλαβαίνει και του τσιμπάει την μπάλα σώζοντας την ομάδα του.
74’ ο Τσάμης κάνει μια σέντρα από δεξιά αλλά ο Βρεττός δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.
80’ γκοοολ για την Πρόοδο  με τον Κατσαρέλια ο οποίος βγαίνει μπροστά από τον Αυγουστάτο τον πλασάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-0 για την Πρόοδο πετυχαίνοντας ένα γκολ που δικαιούταν.
83’ ο Ηλιόπουλος χάνει μοναδική ευκαιρία, όταν εντελώς μόνος του, πλασάρει σε κενή εστία και από το πουθενά ο Αυγουστάτος πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση στη γωνία του διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
85’ Αυτή την φορά ο Ηλιόπουλος δεν συγχωρεί αφού υποδέχεται την μπάλα μπροστά από την εστία των Φωκάτων από σέντρα του Κωστόπουλου και ενώ αρχικά διστάζει να σουτάρει, στη συνέχεια το κάνει, σημειώνοντας το 5-0 για την ομάδα του.
Λίγο μετά στο 88’ γκοοολ για την Πρόοδο με τον Κατσαρέλια και πάλι ο οποίος βρίσκεται στην πορεία της μπάλας μετά από σέντρα σπρώχνοντας απλά την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 6-0 για τους Ιθακήσιους.
Τέλος στο 89’ τα Φωκάτα εκτελούν κόρνερ, ο Αραβαντινός μπαίνει στην περιοχή, κάνει την παράλληλη σέντρα και ο Βλασσόπουλος  στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την στέλνει στη εστία της ομάδας του (αυτογκόλ) κάνοντας το τελικό 6-1.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Ε. Θανάση και την κα Κ. Βλάχου.
Οι συνθέσεις
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ. (Κωστόπουλος), Τσάμης, Λαγκαδάς, Παπαδόπουλος, Πρεβεζιάνος, Αρταβάνης, Βλασσόπουλος, Δευτεραίος (Βρεττός), Κατσαρέλιας, Λίλα (Ηλιόπουλος).
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Αυγουστάτος, Δεστούνης, Malshi, Σελενίτσα, Ντουκάι, Φραντζής (λ.τ. Λάτσης), Χρίστο, Κανάκης (Μακής), Αραβαντινός, Αθηναίος, Ξαξίρης (Καλογηράς).
Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου