Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10

Ανάσα ζωής από το Πυλαριακό το σημερινό 4-0 επί της Προόδου Ιθάκης



Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  4-0 
                                      
Μεγάλο βήμα παραμονής την κατάλληλη στιγμή ο Πυλαριακός
Σε ένα μέτριο και εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής που έγινε το πρωί στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, ο Πυλαριακός δήλωσε παρόν και "ξαναζωντάνεψε" τις πιθανότητες του για παραμονή.
Ήταν σίγουρο ότι θα παρακολουθούσαμε ένα δυνατό παιχνίδι. Και κάπως έτσι ήρθαν τα γεγονότα.
Τελικά οι γηπεδούχοι, αφού πίστεψαν ότι μπορούν, κατάφεραν να πετύχουν ότι δεν είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα. Τέσσερα γκολ, δηλαδή όσα είχαν πετύχει στις 13 προηγούμενες αγωνιστικές, την πρώτη τους νίκη και σίγουρα την καλύτερη τους εμφάνιση. Και όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή που έπαιζαν με το «πιστόλι» στον κρόταφο.
Έτσι πλέον με ανανεωμένες τις ελπίδες για παραμονή θα πάνε στις Κεραμειές για έναν μεγάλο..... τελικό απέναντι στα Φωκάτα.
Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, κυκλοφόρησαν μπάλα και έκαναν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι, την κατάλληλη μάλιστα στιγμή. Η νίκη τους ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι σε μια άσχημη αγωνιστικά ημέρα, μακριά από τον καλό τους εαυτό, προσπάθησαν, αλλά κάτι τους έλειπε με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βγάλουν φάσεις τουλάχιστον μέχρι το 4-0. Στο τέλος μπορεί να προσπάθησαν αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.
Φάσεις και γκολ
Ο Κατσαρέλιας εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο β’ δοκάρι, εκεί ο Αρταβάνης, σε δύσκολη θέση, θα πιάσει την κεφαλιά, όμως είναι αδύναμη και η μπάλα απομακρύνεται από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους στα καρέ του Γ. Τσιντήλα, οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου, θα καταφέρουν να προηγηθούν στο σκορ 1-0. Ο Π. Σταμούλης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Παπαδάτος στο β’ δοκάρι σε μια σχεδόν χαμένη μπαλιά θα καταφέρει να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στην μικρή περιοχή και στο απέναντι δοκάρι, εκεί ο Άννινος θα πιάσει μια δεύτερη, για να πεταχτεί και να διώξει δύσκολα ο τερματοφύλακας της Προόδου, η μπάλα θα στρωθεί στον Σολδάτο ο οποίος εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και με προβολή σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.
Μια εντυπωσιακή απόκρουση του Φλαμιάτου στο 32’ θα κρατήσει το 1-0 για την ομάδα του, όταν απογειώνεται στην δεξιά του γωνία και πετάει την μπάλα κόρνερ μετά από το εκτελεσμένο φάουλ, με εξωτερικό φάλτσο του Τσάμη, λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις για το πρώτο 45λεπτο που η λήξη του βρήκε την ομάδα του Κ. Κουγιανού να προηγείται στο σκορ 1-0 .
Και ενώ όλοι περιμέναμε την αντίδραση της Προόδου στην επανάληψη, αυτή δεν θα έρθει ποτέ. Αντίθετα, ο Πυλαριακός μπήκε πολύ δυνατά και «καθάρισε» το ματς επιτυγχάνοντας ακόμη τρία γκολ για το τελικό 4-0!! Έτσι στο 52’ μετά την εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Π. Σταμούλη, ο Τσιντήλας διώχνει διαδοχικά την μπάλα με γροθιές, αυτή όμως καταλήγει λίγο έξω από την περιοχή του στον Ν. Σταμούλη, με τον τελευταίο να πιάνει μια «φωτοβολίδα» που θα στείλει την μπάλα, στο αριστερό «Γ» και στα δίχτυα των φιλοξενουμένων για το 2-0 της ομάδας του. Ήταν ένα καταπληκτικό γκολ για τον επιθετικό της Πυλάρου.
Στο 56’ και σε έναν πλήρη αιφνιδιασμό των φιλοξενούμενων, θα έρθει και το 3-0 που ουσιαστικά κλειδώνει την πρώτη και πολύ σημαντική φετινή τους νίκη.
Ο Π. Σταμούλης εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή και αριστερά, ο Λαγκαδάς απομακρύνει εκτός περιοχής με το κεφάλι για να φτάσει η μπάλα στον Θ. Κουλουμπή, ο αυτός με μια μακρινή «λόμπα» θα την στείλει στα δίχτυα του Γ. Τσιντήλα. Άλλο ένα εξαιρετικό γκολ.
Στο 65’ ο Αρταβάνης με μεγάλη πάσα θα βρει τον Κατσαρέλια απέναντι από τον Φλαμιάτο που κάνει έξοδο και τον οποίο θα τον αποφύγει. Όμως ανοίγει περισσότερο από όσο έπρεπε την μπάλα με αποτέλεσμα το πλασέ του από πολύ πλάγια να περάσει άουτ.
Στο 69’ ο Καρανίκας θα βρει λίγο έξω από την περιοχή τον Λίλα και αυτός με την μια στην περιοχή τον Δευτεραίο, με τον τελευταίο να χάνει μια καλή ευκαιρία να μειώσει.
Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου σήμερα, Π. Σταμούλης, θα είναι ο σκόρερ του 4-0 της ομάδας του στο 81’, "σφραγίζοντας" μια καταπληκτική παρουσία.
Συγκεκριμένα θα κλέψει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, θα προχωρήσει και θα πλασάρει στην έξοδο τον Γ. Τσιντήλα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του.
Στο 85’ ο Παπαδόπουλος, μετά το κόρνερ από δεξιά του Κωστόπουλου δεν πιάνει καλά την κοντινή κεφαλιά και η μπάλα περνάει μακριά από την εστία του Φλαμιάτου άουτ.
Τέλος στο 87’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Ο Λίλα με τα «μαγικά» του μέσα στην περιοχή, θα περάσει τρεις αμυντικούς με την μπάλα ψηλά και θα πλασάρει. Όμως ο Φλαμιάτος εντυπωσιακά θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Θανάση θα βρει, εν μέσω πανηγυρισμών, την ομάδα από την Πύλαρο να πετυχαίνει ότι δεν είχε καταφέρει εδώ και 14 αγωνιστικές. Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη και πλέον θα πάει στις Κεραμειές να τα παίξει όλα για όλα κάνοντας το μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία για τρίτη συνεχή περίοδο!
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός.:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Γασπαρής Ν., Γασπαρής Γ., Σταμούλης Γ., Χρυσανθακόπουλος (84’Papa), Παπαδάτος, Κουλουμπής Α., Άννινος (75’ Delaj), Σταμούλης Ν., Σταμούλης Π., Σολδάτος.
Πρόοδος Ιθάκης:(Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ. (65’ Δευτεραίος), Παπαδόπουλος, Τσάμης (82’ Κωστόπουλος), Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Lila, Βλασσόπουλος, Κατσαρέλιας, Αρταβάνης, Καρανίκας.
                
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
14
29 - 09
35
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
14
24 - 04
31
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
14
35 - 08
31
4.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
14
24 - 10
24
-.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
13
34 - 14
24
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
14
20 - 22
15
7.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
14
14 - 18
14
8.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
13
15 - 44
09
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
14
13 - 44
07
10.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
14
08 - 43
05
                
Η επόμενη αγωνιστική 
(15η  13-14/2/2016)

α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
2.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ. – ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
5.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου