Σάββατο, Φεβρουαρίου 13

Νικητής ο Οδυσσέας στο ντέρμπι της Ιθάκης..... 2-1 νίκη παραμονής την Πρόοδο (Φωτορεπορτάζ)


Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  2-1
                                 
Έκλεισε θέση στην Α' κατηγορία για 3η συνεχή χρονιά ο Οδυσσέας
Η Ιθάκη έχει μόνο δυο ομάδες, έχει όμως και ένα από τα πιο «καυτά» ντέρμπι του Νομού! 
Γράφει ο Arian Muraj
Οι πολυάριθμοι θεατές, παρακολούθησαν ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και από τις δυο ομάδες, σαν μια σωστά σκηνοθετημένη συνέχεια του ματς του πρώτου γύρου, όπου τότε η Πρόοδος είχε επικρατήσει με 1-0.
Χθες, ήταν η σειρά του Οδυσσέα να πάρει τη νίκη με διαφορετικό σκορ, 2-1. Παρά την βαθμολογική διαφορά, των δυο ομάδων, ήταν ένα σημαντικό ματς. Για την Πρόοδο να διώξει από πάνω της, την κακή εικόνα του τελευταίου ματς με τον Πυλαριακό και για τον Οδυσσέα, το παιχνίδι της χρονιάς, επειδή με νίκη θα εξασφάλιζε μια και καλής, την παραμονή στην κατηγορία, παράλληλα με τη ρεβάνς της ήττας 0-1, στο τελευταίο ματς ανάμεσα στης δυο ομάδες.
Η φύση φρόντισε να είναι καλές οι συνθήκες για την διεξαγωγή του ματς και η βροχή σταμάτησε νωρίς, επιτρέποντας στους παίκτες να δώσουν τα πάντα, σε ένα ιδανικό τερέν για ποδόσφαιρο.
Η Πρόοδος είχε δυο σημαντικές απουσίες αλλά ο Κασσιανός στο τέρμα, δεν άφησε να φανεί η απουσία του Γ. Τσιντίλα και ο Γιώργος Χάνος ήταν ετοιμοπόλεμος για την Πρόοδο να βοηθήσει. Αντίθετα ο Οδυσσέας ευτύχησε και αυτή την φορά να είναι πλήρης.
Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, με λίγες φάσεις και πολλές «μάχες» στο κέντρο. Και οι δυο ομάδες φρόντισαν να βγάλουν την «ψυχή» τους στο γήπεδο. Απλά η ομάδα από την Βόρεια Ιθάκη είχε την πεποίθηση, ότι οι μονάδες που διαθέτει θα έκαναν την διαφορά, όπως και έγινε.
Ο Çela μπορεί να τον εξαφανίσεις για 89 λεπτά, μια φορά όμως θα βρει την ευκαιρία και θα κάνει την ζημιά λόγω των πλούσιων προσόντων που διαθέτει. Έτσι με δικό του σουτ, μετά από προσωπική ενέργεια, ο Οδυσσέας πήρε «κεφάλι» στο σκορ, όταν σχεδόν οι πάντες είχαν συμβιβαστεί ότι θα επικρατούσε η ισοπαλία και λίγο πριν το τέλος, ο Παντελής με την επέμβαση του στο τετ α τετ με τον R. Lila κράτησε το 2-1 για την ομάδα του. 
Από την άλλη πλευρά, παρά την δύναμη που έδειξε, σε όλο το γήπεδο η Πρόοδος, μετά την σχετικά γρήγορη αντίδραση της και την ισοφάριση του σκορ σε 1-1, αργότερα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Φατούρος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Συγκλονιστικός ο Προσαλέντης του Οδυσσέα, που πήρε την ομάδα πάνω του από εκείνη την στιγμή και μετά. Πολύ καλοί οι Παντελής, Αργυρακάκης και Çela.
Από την Πρόοδο περισσότερο ξεχώρισαν με την παρουσία τους, οι Δευτεραίος, Αρταβάνης και ο E. Lila.
Φάσεις και γκολ
 7' - Σουτ του Αρταβάνη θα περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Παντελή.
20' - Νέο μακρινό σουτ του Çela αυτή τη φορά ο Κασσιανός θα μπλοκάρει.
24' - Γυριστό σουτ του Προσαλέντη θα μπλοκάρει για άλλη μια φορά ο Κασσιανός.
26' - Μακρινό σουτ βολέ του Κουτσουβέλη, ο Κασσιανός θα διώξει με τα πόδια σε κόρνερ.
33' - Ο Qoraj θα σουτάρει εντός περιοχής, διαγώνια, από δεξιά, αλλά η μπάλα βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παντελή και καταλήγει άουτ.
37' - Φάουλ για την Πρόοδο σαράντα περίπου μέτρα μακριά από την εστία του Οδυσσέα και από τα δεξιά της επίθεσης της. Ο Αρταβάνης, μετά την εκτέλεση θα πιάσει μια ωραία κεφαλιά αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παντελή.
Δεύτερο ημίχρονο
46' - Ο Οδυσσέας έχει κερδίσει ένα φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Προοδού. Ο Çela θα το εκτελέσει ωραία αλλά θα πεταχτεί στο "Γ" ο Κασσιανός θα διώξει την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Γκοοοοοολ
48' - Ο Προσαλέντης κινείται παράλληλα με την γραμμή της μεγάλης περιοχής και δεξιά της επίθεσης του Οδυσσέα, αποφεύγει τον προσωπικό αντίπαλο και πιάνει ένα γυριστό σουτ με το αριστερό και η μπάλα μετά την κόντρα σε πόδι αμυντικού ξεγελάει τον Κασσιανό και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.
51' - Σουτ του Çela άουτ η μπάλα.
Γκοοοοοολ
55' - Ο Δευτεραίος ξεμαρκάρεται ωραία και μπαίνοντας διαγώνια με την μπάλα θα βρεθεί τετ α τετ με το τερματοφύλακα του Οδυσσέα, θα πιάσει το σουτ στη κίνηση και παρά την προσπάθεια του Παντελή, που βρίσκει λίγο την μπάλα, αυτή θα καταλήξει στα δίχτυα και η Πρόοδος ισοφαρίζει σε 1-1.
63' - Ο Κουτσουβέλης θα εκτελέσει ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασσιανού.
Γκοοοοοολ
76' - Ο Çela αριστερά στο ύψος της περιοχής θα αποφύγει έναν αμυντικό των τυπικά φιλοξενούμενων, θα κινηθεί παράλληλα με την γραμμή, αποφεύγει, ένα δεύτερο μαρκάρισμα και εξαπολύει ένα δυνατό συρτό σουτ στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κασσιανού για το 2-1.
80' - Μεγάλη ευκαιρία για την Πρόοδο να ξαναφέρει το ματς στα ίσια. Ο Rudi Lila, σε μια φάση σχεδόν ίδια με το πρώτο γκολ της Προόδου, θα βρεθεί σε θέση τετ α τετ με τον Παντελή και θα τον πλασάρει, όμως ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα θα κάνει την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ και κρατώντας έτσι το σκορ στο 2-1
83' - Κεφαλιά του Αργυρακάκη η μπάλα θα περάσει άουτ.
86' - Ο Rudi Lila ελίσσεται ωραία στην είσοδο της περιοχής ξεφεύγοντας από τα μαρκαρίσματα και σουτάρει, όμως και πάλι  ο Παντελής θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς την κα Μ. μασταγκά και τον κ. Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Παντελής, Λεκατσάς, Μαλιακρίδας (88’ Mecani), Μαρούλης, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato Bisha, Βασιλόπουλος (66’ Σπύρου), Κουτσουβέλης (89’ Σόμπολας), Προσαλέντης, Klaurent Çela.
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Κασσιανός, Βασσιλόπουλος, Τσάμης, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Ε. Lila, Καρανίκας (88’ Κωστόπουλος), Redon Qoraj, Κατσαρέλιας (60’ Ρ. Lila), Αρταβάνης, Δευτεραίος (88’ Χάνος).
Φωτορεπορτάζ






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου