Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11

Στον μεγάλο τελικό η Εικοσιμία 2-1 απέναντι σε έναν πανάξιο αντίπαλο την Σάμη


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ   2-1
                                   
Στον τελικό οι "κυανόλευκοι" από την Λειβαθώ κόντρα στην σπουδαία Α.Ε. Κεφαλονιάς με έπαθλο το βαρύτιμο κύπελλο
Το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του τοπικού κυπέλλου, με αντίπαλο την Α.Ε. Κεφαλονιάς, από σήμερα το απόγευμα ανήκει στους ποδοσφαιριστές της Εικοσιμίας που επικράτησαν στο γήπεδο των Κεραμειών της Σάμης με σκορ 2-1.
Πριν από λίγο σε ένα καλό παιχνίδι, η Εικοσιμία αν και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με «δέκα», τελικά κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση απέναντι σε έναν ισάξιο αντίπαλο που πάλεψε να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε έναν τελικό τοπικού κυπέλλου.
Στο πρώτο ημίχρονο η Εικοσιμία παρουσιάστηκε καλύτερη, είχε μια ελαφρά υπεροχή απέναντι στους σαφώς αγχωμένους και νευρικούς αντιπάλους τους. Μάλιστα ευτύχησε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ και στη συνέχεια να πετύχει ένα δεύτερο αλλά και να χάσει κάποιες άλλες ευκαιρίες να το διευρύνει.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού από αυτό το εις βάρος του 2-0, ανέβηκαν περισσότερο και ισορρόπησαν, ενώ στη συνέχεια πέτυχαν και την μείωση, που τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.
Στη συνέχεια όμως δεν εκμεταλλεύθηκαν, το περισσότερο από τριάντα λεπτά αριθμητικό τους πλεονέκτημα και όσο περνούσε ο χρόνος το άγχος ήταν αυτό που σημάδευε τις προσπάθειες των Σαμικών ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος και να μείνει τελικά όνειρο η πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό τοπικού κυπέλλου.
Βάσει όσων είδαμε στον αγωνιστικό χώρο να πούμε ότι η πρόκριση της ομάδας της Λειβαθούς στον τελικό είναι δίκαιη, πολύ δε περισσότερο όταν αγωνίστηκε για πάνω από 30’ με «δέκα»!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ και στην πρόκριση στον τελικό, αφού θα προηγηθούν 1-0. Ο Τανουσάι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά η μπάλα στην περιοχή, όπου ο Κ. Κουμαριώτης εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και με πλασέ την στέλνει στα δίχτυα.
Άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων με μια καλή ευκαιρία να χάνεται από τον Κοσμάτο. Ο Νικολοβιένης θα βρει έξυπνα και αριστερά τον επιθετικό της Σάμης, αυτός θα προχωρήσει και λίγο έξω από την περιοχή θα πιάσει ένα φαλτσαριστό τεχνικό σουτ που εξουδετερώνει ο Κολυβάς.
Ο Ι. Αμούργης δεν εκμεταλλεύεται, μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Κοσμάτου στην περιοχή, την ασυνεννοησία Χρηστάτου-Κολυβά, αφού ο δεύτερος τελικά θα προλάβει και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Ντουκάι στο 29’ από την γραμμή του άουτ θα γυρίσει στον Χρηστάτο με τον τελευταίο να πιάνει ένα διαγώνιο σουτ και τον Δ. Καλιβωκά να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 31’ ο Ι. Αμούργης με κεφαλιά πάσα θα βγάλει τον Κοσμάτο στην αντεπίθεση, αυτός θα προχωρήσει και λίγο πριν πατήσει περιοχή μόνος απέναντι από τον Κολυβά, ο Κ. Κουμαριώτης με καταπληκτικό τάκλιν αυτοθυσίας, θα του «κλέψει την μπουκιά μέσα από το στόμα» και θα απομακρύνει σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση!
Νέα κούρσα από αριστερά του Κοσμάτου και σέντρα με εξωτερικό δεξί φάλτσο, θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Ι. Αμούργη, με τον τελευταίο πολύ πλάγια θα κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ που μπλοκάρει ο νεαρός Κολυβάς.
Και στο 39’ οι γηπεδούχοι θα ανεβάσουν την διαφορά του σκορ στα δυο, αφού ο Ντουκάι με ωραία κάθετη πάσα θα βρει τον Αλ. Πολλάτο, αυτός θα προχωρήσει θα πιάσει περιοχή και απέναντι από τον Δ. Καλιβωκά κάνει το πλασέ το οποίο αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της Σάμης, στην επαναφορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής δε έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να πλασάρει στην κενή εστία για το 2-0.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα μακρινό σουτ του Αποστολάτου που θα στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ από την εστία της Σάμης.
Έτσι με ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη και στο 46’ ο Ντουκάι θα πιάσει ένα πολύ δυνατό, μακρινό σουτ, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Η Σάμη απαντάει αμέσως στην ευκαιρία των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο 47’ με τον Ν. Μωραίτη, μετά την σέντρα από δεξιά του Νικολοβιένη, να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Κολυβά.
Ένα επίσης σουτ στο 49’ του Κορσιάνου θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πλάι από το δεξί «Γ» της εστίας του Δ. Καλιβωκά.
Γκολ για..... όσκαρ και την μείωση σε 2-1 από τον Κ. Νικολοβιένη
Το 54’ ο Α. Αμούργης με εκτέλεση κόρνερ θα φέρει την μπάλα την μπάλα στην περιοχή, με τον Χρηστάτο να απομακρύνει έξω από αυτή, ο Κ. Νικολοβιένης με φοβερό σουτ στην κίνηση από 25 μ. θα πιάσει έναν "κεραυνό" που θα αφήσει «άγαλμα» τον Κολυβά και την μπάλα στα δίχτυα για την μείωση και το 2-1.
Στο 56’ ο Ντουκάι θα δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Μενεγάτου, μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ν. Μωραίτη και η Εικοσιμία θα συνεχίσει για το υπόλοιπο του ημιτελικού με «10».
Μεγάλη ευκαιρία για τη Σάμη να βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι, όταν ο Κοσμάτος με κεφαλιά-πάσα θα βρει ξεμαρκάριστο στην μικρή περιοχή και αριστερά τον Νικολοβιένη, αυτός από δύσκολη θέση θα κάνει το πλασέ, η μπάλα θα ξεφύγει από τα χέρια του Κολυβά και θα περάσει κάτω από τα πόδια του με πορεία την άδεια εστία, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας, με δεύτερη προσπάθεια θα προλάβει να την μπλοκάρει γλιτώνοντας τα χειρότερα για την ομάδα του.
Στο 84’ θα έχουμε μια φάση που θα φέρει αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Ο Αλ. Πολλάτος θα μπει στην περιοχή και θα συγκρουστεί με το τερματοφύλακα της Σάμης, με τον διαιτητή όμως να δείχνει "παίζεται". Στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Σπανό που και αυτός θα βρεθεί στο χορτάρι πλην όμως ήδη, είχε υποδειχθεί οφσάιντ και η φάση είναι ως μη γενόμενη.
Ο Αποστολάτος στο 86’ θα πιάσει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά της, ο Αλ. Πολλάτος θα πιάσει ένα δεύτερο σουτ με την μπάλα να φεύγει αρκετά ψηλά άουτ.
Στο 89’ ο Τανουσάι εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Σπανός μέσα από την περιοχή πιάνει μια κεφαλιά που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Δ. Καλιβωκά.  
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+1’ και πάλι για τους γηπεδούχους με ένα φαλτσαριστό σουτ του Σπανού, λίγο έξω από την περιοχή να καταλήγει άουτ πάνω από τα δοκάρια της Σάμης.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία.:(Δ. Ζησιμάτος), Κολυβάς, Κουμαριώτης (65' λ.τ. Στεφανάτος), Τανουσάι, Ντουκάι, Αποστολάτος, Κορσιάνος (83’ Σπανός), Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (90’ Αντωνάτος), Χρηστάτος, Γερασιμάτος, Ψάλτης.
Σάμη:(Μ. Τριανταφυλλίδης), Καλιβωκάς Δ., Ποταμιάνος, Μπεκατώρος (15’ λ.τ. Καππάτος), Βιτωράτος, Κοσμάτος, Μωραίτης Ν., Αμούργης Αρ. (77’ Καλιβωκάς Γ.), Νικολοβιένης, Γιαννάτος, Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (73’ Μινέτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου