Σάββατο, Φεβρουαρίου 13

Πέρασε από τις Κεραμειές ο Παλληξουριακός με νίκη 2-0 τα Διλινάτα και βρέθηκε μόνος στην δεύτερη θέση 1 βαθμό πίσω από την Εικοσιμία

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ   0-2
                               
Σημαντική νίκη.... Ελπίδες για πρωτιά για τον Παλληξουριακό.....
7η ήττα για τα Διλινάτα των "χιλίων" προβλημάτων
Συνεχίζοντας την αήττητη πορεία του, ο Παλληξουριακός στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, πέρασε από τις Kεραμειές και τα Διλινάτα με σκορ 0-2.
Έτσι, μετά από 15 αγωνιστικές, τρεις «στροφές» πριν το φινάλε,  πέρασε μόνος πλέον στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ένα παιχνίδι παραπάνω και περιμένει τα νέα από το ντέρμπι των Φαρακλάτων προκειμένου να εκμεταλλευτεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει εκεί. Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να τον φέρει στην δεύτερη θέση μόνο του ή ακόμη και να έχει μειώσει την διαφορά στον 1 βαθμό από την πρωτοπόρο.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται χωρίς αρκετούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές τους.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, πατούσαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την πρωτοβουλία και δημιουργούσαν κάποιους κινδύνους στην εστία του καταπληκτικού σήμερα Ντερβισάι, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι με τα πολλά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι σε μια καλύτερη τους ομάδα, με αποτέλεσμα να δεχθούν μια ήττα ακόμη! Την 7η στο φετινό πρωτάθλημα και 3η συνεχόμενη!
Φάσεις και γκολ
Με πολύ μέτριο το θέαμα στο πρώτο 20λεπτο ήταν επόμενο να έχουμε την πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 23’. Συγκεκριμένα, ο Χασάι μετά από ωραία ατομική ενέργεια, θα κόψει παράλληλα στην περιοχή, ο Χρ. Τζωρτζάτος δεν μπορεί να απομακρύνει, η μπάλα φτάνει στον Ζάβαλη, με τον τελευταίο να πιάνει ένα δυνατό σουτ που αποκρούεται από τον Ντερβισάι και στη συνέχεια από τους αμυντικούς του.
Οι γηπεδούχοι των πολλών προβλημάτων θα απαντήσουν στην ευκαιρία του Παλληξουριακού στο 30’ με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Γεωργόπουλου, από αριστερά να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο πλάι από την απέναντι γωνία και το δοκάρι του Ceca.
Μια ωραία συνεργασία Λούλουδα-Μπράτι-Μαρινάκη θα καταλήξει σε σουτ του τελευταίου με τον Ντερβισάι και πάλι να λέει όχι!
Τελευταία φάση από τις λίγες του πρώτου ημιχρόνου στο 45’. Φάση που θα φέρει και το 0-1 για τους «ερυθρόλευκους» του Ληξουριού. Ο Ζερβός εκτελεί με πάσα το κόρνερ από αριστερά στον Ζάβαλη, αυτός θα αποφύγει έξυπνα, πάνω στην γραμμή του άουτ, τον Χαραλαμπόγλου και θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή, εκεί ο Αντωνάτος θα πεταχτεί και με προβολή στην έξοδο του Ντερβισάι θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η λήξη του πρώτου 45λεπτου θα βρει μπροστά στο σκορ τους Ληξουριώτες και σε μια χρονική στιγμή που αποβάλει για τη συνέχεια το άγχος από τις προσπάθειες τους.
Έτσι στην επανάληψη θα συνεχίσουν στο ίδιο ρυθμό, ίσως και καλύτερο και στο 55’ θα κερδίσουν πέναλτι σε χέρι του Χρ. Τζωρτζάτου, μετά την πάσα στην περιοχή του Ζάβαλη και την εξαιρετική ενέργεια από δεξιά του νεαρού Μπράτι.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Χασάι που θα ευστοχήσει, πετυχαίνοντας για την ομάδα του το 0-2 που ουσιαστικά «καθαρίζει» και τη νίκη των φιλοξενούμενων.
Η συνέχεια έγινε πιο απλή αφού οι γηπεδούχοι ανέβηκαν περισσότερο ψηλά, με αποτέλεσμα ο Παλληξουριακός, που ήταν καλύτερος, να χάσει κάποιες καλές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα.
Ένα μακρινό σουτ του Σωκ. Μαρκάτου στο 59’ θα στείλει την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού των γηπεδούχων και στη συνέχεια να καταλήξει κόρνερ.
Ένα επίσης μακρινό φαλτσαριστό σουτ, αυτή την φορά από την πλευρά των γηπεδούχων και τον Κοτίνη στο 66’, δεν ανησυχεί τον Ceca.
Μεγάλη απόκρουση από τον Ντερβισάι στο 68’ όταν ο Μπράτι από δεξιά θα βγάλει παράλληλη πάσα πάρε-βάλε στην μικρή περιοχή στον αμαρκάριστο Χασάι, με τον τελευταίο να κάνει το πλασέ στην κίνηση και τον τερματοφύλακα των Διλινάτων να βγάζει ένα σίγουρο γκολ αφού θα πεταχτεί εντυπωσιακά και θα διώξει την μπάλα κόρνερ!
Στο 87’ ο Χασάι με μπαλιά «τρύπα» στην περιοχή και αριστερά θα τον βρει τον Μπράτι μόνο απέναντι από τον Ντερβισάι, αυτός αντί να πλασάρει, θα σουτάρει συρτά με δύναμη και ο τερματοφύλακας των Διλινάτων με τρομερά αντανακλαστικά, θα σώσει και πάλι, πετώντας την μπάλα κόρνερ και τον νεαρό να τα βάζει με την τύχη του!
Ο Κοτίνης με ψηλοκρεμαστή πάσα, πίσω από την άμυνα των γηπεδούχων ,θα βρει τον Γ. Αναλυτή μπροστά από τον Ceca που πραγματοποιούσε έξοδο, θα τον πλασάρει ψηλοκρεμαστά, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ πάνω από την εστία στην μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.
Ο Μπράτι στο 90+2’ θα απολέσει άλλη μια καλή ευκαιρία για γκολ, αφού το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή που πραγματοποιεί, θα περάσει λίγο άουτ από το απέναντι δοκάρι του Ντερβισάι. Εδώ θα μπορούσε να παίξει με τον Σπ. Μαρκάτο που ήταν αμαρκάριστος.
Έτσι το τελικό 0-2 παρέμεινε και μετά τις καθυστερήσεις και τον Παλληξουριακό να παίρνει ακόμη μια νίκη, σκαρφαλώνοντας στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα τα Διλινάτα συνέχισαν το αρνητικό τους σερί με τα 8 τελευταία παιχνίδια να μην έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Δημ. Βασιλόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Ντερβισάι, Τσάκος, Κατσούρης, Κοτίνης, Γεωργόπουλος (61’ Σέρρας), Χαραλαμπόγλου, Πεφάνης (73’ Τζωρτζάτος Χαρ.), Βαγγελάτος, Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Κουρκουμέλης Χρ. (69’ Τζωρτζάτος Φ.).
Παλληξουριακός:(Γ. Θωμάς), Ceca, Αντωνάτος, Αδηλίνης, Βολνίσκι, Μαρκάτος Σωκ. (87’ Λυκούδης), Λούλουδας, Ζερβός, Μπράτι, Ζάβαλης (83’ Ρεμούντης), Χασάι, Μαρινάκης (61’ Μαρκάτος Σπ.).
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου