Παρασκευή, Νοεμβρίου 20

Η Pre game της 5ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας


5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας 
με μεγάλες πιθανότητες ανατροπών και ανακατατάξεων
Ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Εικοσιμίας - Σάμης και Παγκέ - Παλληξουριακού χωρίς να στερούνται ενδιαφέροντος και οι υπόλοιποι τουλάχιστον δυο αγώνες
Δεν έγινε δεκτό αίτημα αναβολής του Οδυσσέα από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  21-11-2015 ώρα:  11:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Διλινάτα – Οδυσσέας Ιθάκης
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Μαγουλάς Σπ.
Κώτσης Ι.
2.
Σάββατο  21-11-2015 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Μενεγάτος Ε.
Μαστάγκα Μ.
3.
Σάββατο   21-11-2015 ώρα:  15:00
ΕΑΚ/ΕΠΣΚΙ
Α.Ε. Κεφαλονιάς - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Θανάσης
Ευστάθιος
Αβάζαρος Χρ
Χρηστάτος Σπ.
4.
Κυριακή  22-11-2015 ώρα:  11:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Φωκάτα – Α.Ο. Πρόοδος Ιθ.
Κομητόπουλος 
Παναγής
Βασιλόπουλος Δ.
Μυρσίνιας Γ..
5.
Κυριακή   22-11-2015 ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Παλληξουριακός
Καπογιαννόπουλος
 Θανάσης Ε.
Τούρλος Π.
Αναλυτικά οι αγώνες:
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                       
Οι ελλείψεις των ομάδων θα κρίνουν το αποτέλεσμα
Το Σάββατο το πρωί στις Κεραμειές και ώρα 11:15 ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας με τον αγώνα μεταξύ Διλινάτων – Οδυσσέα.
Ένα παιχνίδι του οποίου το ενδιαφέρον εξαρτάται κυρίως από τους φιλοξενούμενους και με ποια σύνθεση θα κατέβουν να αγωνιστούν σε ένα ακόμη παιχνίδι εκτός Ιθάκης.
Τα Διλινάτα μέσα σε μια βδομάδα κατάφεραν να κερδίσουν ότι δεν μπόρεσαν τις προηγούμενες, αφού πήραν τη νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι με την άλλη ομάδα της Ιθάκης, την Πρόοδο, αλλά και την ισοπαλία από τα Φωκάτα, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς που σίγουρα θέλουν να τους αυξήσουν.
Και οι γηπεδούχοι όμως αποτελούν γρίφο για την σύνθεση με την οποία θα αγωνιστούν αφού κάποιοι ποδοσφαιριστές τους έρχονται και κάποιοι άλλοι….. φεύγουν!!
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αν θέλουν να μην χάσουν την επαφή τους με την 4αδα δεν μπορεί να σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα, εκτός της νίκης.
Τώρα σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους είπαμε, κάθε ταξίδι τους στην Κεφαλονιά αποτελεί γρίφο. Ε! πως λοιπόν να αποτελεί εξαίρεση και το συγκεκριμένο με τα Διλινάτα όταν κάποια από αυτά τα παιδιά λογικά πρέπει να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τα σπίτια τους που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό και όχι στο ποδόσφαιρο.
Όλα λοιπόν, σε ότι έχει να κάνει με την συγκομιδή βαθμών θα κριθούν από τι και ποιους θα έχει στη διάθεση του ο Σπ. Ζερβός, αφού κάθε Κυριακή έχει και διαφορετικούς, χωρίς να μπορεί να κατεβάσει την ομάδα με μια σταθερή σύνθεση!
Τα προβλήματα και για τις δυο ομάδες είναι πολλά και σημαντικά. Οι γηπεδούχοι και ο Δ. Κουρκουμέλης δεν θα έχει στη διάθεση του, τους Σπ. Χρυσανθακόπουλο και Λ. Λουλάι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, τους τιμωρημένους Χ. Χαραλαμπόγλου-Κ. Τζωρτζάτο και τον αρχηγό του Χρ. Τζωρτζάτο που θα βρίσκεται εκτός νησιού. Στα ευχάριστα η επιστροφή μετά από πολύ καιρό του Διον. Τζωρτζάτου αλλά και του Φ. Τανουσάι.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους και τον Σπ. Ζερβό για μια ακόμη αγωνιστική εν μπορεί αν υπολογίζει στους Cella, Ρενάτο και Προσαλέντη και κάποιους "σεισμόπληκτους".
Να σημειώσουμε εδώ ότι με απόφαση της Ε.Ε.Π. & Κ.Ε. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και αιτιολογικό ότι δεν συντρέχουν λόγοι μιας τέτοιας αναβολής δεν έγινε δεκτό αίτημα του Οδυσσέα για αναβολή του αγώνα λόγω του πρόσφατου σεισμού που έπληξε και την Β. Ιθάκη. 
Φαβορί: Θεωρούμε τους γηπεδούχους ένα βήμα πιο μπροστά για τη νίκη και το τρίποντο. Δεν αποκλείουμε όμως τίποτε μόνο σε περίπτωση που ο Οδυσσέας κατέβει πλήρης στο γήπεδο. Άλλωστε οι Θιακές ομάδες παραδοσιακά ταλαιπωρούν τους γηπεδούχους!
Θέση:Γηπεδούχοι 6η Φιλοξενούμενοι 10η 
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Κώτση.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
                                           
"Καυτό" παιχνίδι στις Κεραμειές για Εικοσιμία-Σάμη
Το απόγευμα της ίδια ημέρας, η Εικοσιμία φιλοξενεί την Σάμη στις 3 στις Κεραμειές σε ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι μετά την «λευκή» ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στο Ληξούρι από τον πολύ δυνατό Παλληξουριακό θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες, να μην απομακρυνθούν ή και να πιάσουν κορυφή, αν ο πρωτοπόρος Παγκέ χάσει βαθμούς στο άλλο μεγάλο επίσης ντέρμπι της αγωνιστικής.
Έτσι με μοναδικό στόχο τη νίκη, θα αντιμετωπίσουν μια πολύ δυνατή, ενισχυμένη και αξιόλογη φέτος ομάδα, όπως είναι η Σάμη.
Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια (3 περιόδους) η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου δεν έχει χάσει το αήττητο από τους Σαμικούς, έχει συνολικά 3 νίκες, όχι πάντα εύκολες, αλλά και 3 ισοπαλίες.
Αυτό δείχνει ότι στα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον τώρα που οι φιλοξενούμενοι είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο, παραμένουν αήττητοι μέχρι τώρα και παίζουν μάλιστα και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Βασίζονται στους έμπειρους νεοφερμένους στην ομάδα αλλά και στα νέα παιδιά που θέλουν να διακριθούν και να κάνουν το δικό τους άλμα στη συνέχεια.
Με βάσει τα παραπάνω σίγουρα αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, γεμάτο πάθος και αγωνία μέχρι το τέλος του. Μια «μάχη» βαθμών που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των στόχων και των δυο, αφού απώλεια τους θα σημάνει απομάκρυνση από την κορυφή. Ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από δυο συνεχόμενες ισοπαλίες.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Εικοσιμία και αυτή την φορά θα βασιστεί στην πολύ δυνατή της άμυνα, που μέχρι τώρα κρατάει την εστία του Γιαννά ανέπαφη και σε συνδυασμό με την αξιόλογη και έμπειρη επιθετική της γραμμή να πετύχει το γκολ που θα της δώσει το «χρυσό» τρίποντο.
Προβλήματα ιδιαίτερα στις δυο ομάδες δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα τόσο ο Δ. Ζησιμάτος, όσο και ο Κ. Βιτωράτος να κατεβάσουν ότι καλύτερο διαθέτουν για την επικράτηση!
Φαβορί: Είναι ένα παιχνίδι χωρίς προβλέψεις και όλα μπορούν να συμβούν.
Θέση:Γηπεδούχοι 2η - Φιλοξενούμενοι στην 3η 
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Μ. Μαστάγκα.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
                                                      
Ευκαιρία ανασυγκρότησης το ματς των πρωταθλητών 
απέναντι στον Πυλαριακό
Την ίδια ώρα στο Ε.Α.Κ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. στα Φαρακλάτα η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. φιλοξενεί τον Πυλαριακό σε ένα παιχνίδι που είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και σίγουρα της δίνεται η ευκαιρία να πάρει το απαραίτητο τρίποντο.
Οι «κιτρινόμαυροι» του Αργοστολιού σίγουρα καλύτεροι και πιο ποιοτικοί φυσιολογικά δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Πυλαρινή ομάδα και οπωσδήποτε να παρουσιαστούν σοβαροί και με τον ανάλογο σεβασμό στον αντίπαλο.
Αλίμονο αν μια ομάδα με τέτοιο ρόστερ, μια υποψήφια πρωταθλήτρια να μην μπορεί να κερδίσει μια από τις «μικρομεσαίες» του πρωταθλήματος. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός του τρίποντου και βέβαια θα είναι μια μεγάλη έκπληξη και ένα τεράστιο πισωγύρισμα.
Έτσι η  Α.Ε. Κεφαλονιάς θα κατέβει να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Όσον αφορά τους «κυανέρυθους» της Πυλάρου, μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια πάει να δημιουργήσει κάτι καλό στο ποδόσφαιρο της περιοχής και πάντα στα πλαίσια του δυνατού, σίγουρα θα κατέβουν να παλέψουν ένα παιχνίδι που μπορεί να μην περιμένουν πολλά από αυτό, όμως είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δική τους "μάχη" όσο άνιση και να είναι. Άλλωστε σε κάθε αγωνιστική κοιτούν στα «μάτια κάθε αντίπαλο χωρίς να τους ενδιαφέρει το όνομα του.
Και αυτή την αγωνιστική, σαν μια καλή παρέα πρώτα, θέλουν να το χαρούν και μετά αν παλέψουν για το καλύτερο!
Οι πρωταθλητές προέρχονται από την «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι με την Σάμη, ενώ οι φιλοξενούμενοι από ήττα στην Ιθάκη και την Πρόοδο με σκορ 0-4!
Πρόβλημα για τον Γ. Τόγια είναι ο τραυματίας Στ. παπαδάκοςενώ αναμένεται αν επιστρέψει ο Χρ. Μαλισόβας. Ο Κ. Κουγιανός από την άλλη δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο.
Φαβορί:Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν θα πάρουν το τρίποντο μόνο αν «αυτοκτονήσουν». Οι φιλοξενούμενοι δεν τρέφουν αυταπάτες και θα παλέψουν για το καλύτερο!
Θέση:Γηπεδούχοι  Φιλοξενούμενοι 8η 
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Σπ. Χρηστάτο.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
                                              
Η αναγκαιότητα βαθμών κάνει πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι
Η αγωνιστική μεταφέρεται την επόμενη ημέρα, Κυριακή, όπου το πρωί στις 11:30 τα Φωκάτα αντιμετωπίζουν σε ένα «καυτό» παιχνίδι την δυνατή Πρόοδο Ιθάκης.
Η ομάδα του Μιχ. Αθηναίου όπως έδειξε στο προηγούμενο παιχνίδι με τα Διλινάτα φαίνεται να βρίσκει επιτέλους τα πατήματα της και να παίζει σχετικά καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια της λείπει η διάρκεια αλλά αυτό θεωρούμε ότι είναι θέμα αγώνων μιας και η ομάδα εκτός από τις μεγάλες απουσίες σε κάθε της αγώνα, είναι σχεδόν καινούρια και ο χρόνος προσαρμογής σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητος. Άλλωστε όλοι στην Λακηθρινή ομάδα συνιστούν υπομονή από όλους.
Κάτι παρόμοιο θα λέγαμε ότι συμβαίνει και στην Ιθακήσια ομάδα. Η ομάδα του Κ. Πίππου δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, και μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες κατάφερε να σηκώσει «ανάστημα» απέναντι στον Πυλαριακό, τον οποίο νίκησε στην έδρα της εύκολα με σκορ 4-0.
Οι πολλές και συνεχόμενες απουσίες και εδώ, ήταν η πιο σοβαρή αιτία για την συγκεκριμένη ομάδα με αποτέλεσμα σε κάποιους αγώνες της να μην είναι ανταγωνιστική και να μην παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε.
Πλέον δείχνει το καλό της πρόσωπο, αφού έχει ενισχυθεί σημαντικά φέτος, και σίγουρα απειλεί τους γηπεδούχους.
Γενικά είναι ένα παιχνίδι του «καίει» και τις δυο ομάδες προκειμένου να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία και στη συνέχεια χωρίς άγχος να διεκδικήσουν ότι καλύτερο.
Αναμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που θα κριθεί στη δύναμη, το πάθος και την υπομονή των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.
Φαβορί: Είναι ένα παιχνίδι απρόβλεπτο που δύσκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει το φαβορί.
Θέση:Γηπεδούχοι  Φιλοξενούμενοι  
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Γ. Μυρσίνια.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
                                                       
Μεγάλο παιχνίδι στις Κεραμειές.... οι γηπεδούχοι θέλουν το 5Χ5 οι φιλοξενούμενοι επιστροφή στις νίκες
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου στις Κεραμειές στις 3, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Παγκεφαλληνιακός φιλοξενεί τον πολύ δυνατό Παλληξουριακό.
Η μεγάλη μέχρι στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, Παγκεφαλληνιακός, με την καταπληκτική φετινή του πορεία, έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος και 2 στις δυο στο θεσμό του κυπέλλου, παίζοντας παράλληλα όμορφο ποδόσφαιρο δείχνει και φαίνεται ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές.
Σκοράρει κατά «βούληση» και η επίθεση του βρίσκεται στην 1η θέση της κατηγορίας. Αλλά και η άμυνα του δεν πάει πίσω αφού έχει δεχθεί μόλις δυο τέρματα ως τώρα!
Τώρα που θα φτάσει και τι θα καταφέρει τελικά, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Θ. Βουκελάτου έχει εκπλήξει αλλά και "τρομάξει" το σύνολο των αντιπάλων του.
Από την άλλη και ο Παλληξουριακός παραμένει αήττητος μέχρι σήμερα αλλά και με δυο ισοπαλίες στα 4 μέχρι τώρα παιχνίδια του και σίγουρα δεν τον «παίρνει» για μια νέα απώλεια.
Έχει ενισχυθεί αρκετά και δείχνει ότι μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα φέτος μιας και συνδυάζει ποιότητα, εμπειρία από τους παλιούς και ζωντάνια από τα νιάτα. Άλλωστε οι δυο ισοπαλίες τις τελευταίες αγωνιστικές, ήρθαν με τις πρωτοπόρες ομάδες δηλαδή σε παιχνίδια ντέρμπι.
Όσον αφορά το παιχνίδι το περιμένουμε σαν ένα μεγάλο ντέρμπι και φυσικά με όλα εκείνα τα στοιχεία που το διακρίνουν. Δύναμη, πάθος και αγωνία, πολύ ανοικτό που κυρίως θα κριθεί στις καλές άμυνες.
Προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Θ. Βουκελάτο αντίθετα ο Π. Μαρκέτος έχει τραυματίες του Αντωνάτο, Χασάι και Κόμητα, επιστρέφει ο Ζάβαλης, ενώ αγώνα δρόμου για να προλάβουν κάνουν οι Λούλουδας, και Μαρκάτος Σωκ., όμως και οι δυο αναμένεται να παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν ο μεν πρώτος για να συνεχίσει η ομάδα του το σερί της και ο δεύτερος να επανέλθει στις νίκες.
Φαβορί: Ένα τέτοιο παιχνίδι, με αντίπαλες, δυο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και ειδικά την αναγκαιότητα για βαθμούς κυρίως, οι φιλοξενούμενοι, είναι σίγουρο ότι δεν δίνει προτεραιότητα σε καμία από τις δυο. Αναμένουμε δυνατό παιχνίδι με το νικητή να ξεχωρίζει δύσκολα.
Θέση:Γηπεδούχοι  Φιλοξενούμενοι 4η 
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε Θανάση και Π. Τούρλο.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4
18 - 02
12
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4
08 - 00
10
-.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
4
09 - 01
08
4.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
4
09 - 01
08
5.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
4
05 - 03
07
6.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
4
03 - 04
05
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
4
06 - 06
03
8.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4
02 - 10
01
-.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
4
01 - 12
01
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
4
01 - 23
00
Η επόμενη αγωνιστική 
(6η 28-29/11/2015)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Π..Σ ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤA
4.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ – Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕAΣ
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου