Τετάρτη, Νοεμβρίου 25

Έκλεισαν θέση στα ημιτελικά οι "κιτρινόμαυροι" της Α.Ε. Κεφαλονιάς



Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-4
                                            
Εύκολα 4-1 τον Εθνικό... Τυπική διαδικασία η ρεβάνς
Εύκολα, όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. πέρασε από το Ληξούρι και τον Άγιο Αντώνη αφού επικράτησε του νεοσύστατου Εθνικού με σκορ 4-1. Ένα αποτέλεσμα που κάνει τον επαναληπτικό απλή διαδικασία.
Η διαφορά ποιότητας και δυναμικής των δυο ομάδων ήταν εμφανής και οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να σκέφτονται από τώρα τη συμμετοχή τους στην κλήρωση των ημιτελικών του τοπικού κυπέλλου.
Η ομάδα του Αργοστολιού, σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο,  ήταν καλύτερη, και καθάρισε τη νίκη και την πρόκριση από το πρώτο 25λεπτο του ημιχρόνου, όταν οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους πρωταθλητές μπροστά με τρία γκολ. Στο δεύτερο, περισσότερο έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας με αντίπαλο την Εικοσιμία στις Κεραμειές.
Από την άλλη ο Εθνικός μετά τον αιφνιδιασμό του α’ ημιχρόνου, πάλεψε το παιχνίδι και τελικά κατάφερε στο δεύτερο τουλάχιστον να πετύχει το γκολ της "τιμής" αλλά και να κρατήσει το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα.
Φάσεις και γκολ
Οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν νωρίς το σκορ αφού στο 11’ ο Αλ. Λυκούδης μετά την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, εκτός περιοχής, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σέσα για το 0-1.
Ο Ληξουριώτης ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ., Αλ. Λυκούδης θα είναι και πάλι ο σκόρερ και του 0-2 με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή.
Στο 23’ ο Πολλάκης με ωραία κάθετη πάσα από αριστερά, θα βρει τον Λογκόνη στην περιοχή και τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα τον Σέσα για το 0-3 της ομάδας του.
Άτυχος θα σταθεί ο Πολλάκης στο 45’ όταν το σουτ που επιχειρεί έξω από την περιοχή θα σταματήσει στο δοκάρι του Σέσα και θα καταλήξει άουτ.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 45+1’, όταν σε εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή στον Βώρο που πιάνει μεν την κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από την εστία του Γκαματζούρα.
Ένα δυνατό σουτ του Πολλάκη μέσα από την περιοχή στο 62’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Σέσα.
Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-4 με τον Αλ. Λυκούδη να κάνει χαττρικ με πολύ όμορφο σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων και στα δίχτυα.
Το γκολ της «τιμής» για τον Εθνικό και το 1-4 θα πετύχει ο Παπλάς που θα εκμεταλλευτεί το «κόλλημα» της μπάλας στο νερό, σε γύρισμα αμυντικών στον Γκαματζούρα, και με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας για τον Εθνικό.
Στο 86’ ο Πολλάκης σε τετατετ του με τον Σέσα, θα χάσει την ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ αφού το πλασέ του αποκρούεται εξαιρετικά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Το τέλος επιφύλαξε μια.... ατυχία στον Πολλάκη, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα του να συνεχίζει για το υπόλοιπο και τις καθυστερήσεις με «δέκα».
Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Α.Ε.Κ. να παίρνει μια εύκολη σχετικά νίκη, ουσιαστικά πρόκριση για τα ημιτελικά, αφού ο επαναληπτικός αναμένεται απλή διαδικασία για αυτήν μετά το υπέρ της 4-1 σήμερα.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Π. Τούρλος.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Σέσα, Βώρος Χ. (46’ Παπλάς), Βώρος Χ. (57’ Τσίγγανος), Αραβαντινός Ζαφ., Παρίσης, Γαλανός, Turamani, Αντωνάτος (46’ Αντωνέλος), Σιμωτάς, Αραβαντινός Α., Λαδάς Ι.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Σκαματζούρας, Στεφανάτος, Νεστερένκο, Παπαδημητρόπουλος (46’ Κίριο), Δρόσος (46’ Βουκελάτος), Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης, Λογκόνης (70’ Παρασκευόπουλος), Ζαμπαύτης, Μήλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου