Σάββατο, Νοεμβρίου 14

"Μπλόκο" της Σάμης στην πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. με έναν εξαιρετικό Κ. Μωραίτη


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  0-0
                               
Καλύτερη η Α.Ε.Κ..... έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κ. Μωραίτη
Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Σάμης –Α.Ε.Κ. σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα αφού οι δυο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0. Για τη Σάμη που διατηρεί το αήττητο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χωρίς σκορ μετά από αυτήν της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παλληξουριακό.
Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κρατήσουν το «0» στην άμυνα και με "όπλο" τις αντεπιθέσεις μήπως καταφέρουν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία και να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε πλεονέκτημα ή ακόμη και τη νίκη.
Αποτέλεσμα από αυτό ήταν το μέτριο θέαμα, παρότι το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο, να μην δημιουργούνται φάσεις μπροστά στις δυο εστίες και η μπάλα να παίζεται κυρίως στο κέντρο. Σε αυτό το διάστημα είχαμε μόνο δυο φάσεις.
Στο δεύτερο Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο και περισσότερη κατοχή μπάλας με αποτέλεσμα να αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι για την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά ο Κ. Μωραίτης σε εξαιρετική ημέρα «χάλαγε» ότι καλό δημιουργούσαν οι αντίπαλοι τους αποκρούοντας επικίνδυνα σουτ με καταπληκτικές προσπάθειες.
Οι Φάσεις του αγώνα
Μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα. Ο Λυκούδης μετά την κάθετη πάσα του Δρόσου θα βρεθεί μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Κ. Μωραίτη, ο μέσος της Α.Ε.Κ. όμως, δεν πιάνει καλά το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ύψος και ο επερχόμενος Βουκελάτος να πιάσει το δυνατό σουτ που από κοντά θα στείλει την μπάλα ψηλά από την εστία άουτ.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 15’ με τον Λυκούδη να βγάζει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή και τον Λογκόνη να μην μπορεί να πιάσει καλά το σουτ στην κίνηση με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κ. Μωραίτη.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις του πρώτου μισού του αγώνα, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του δεν υπήρξε κάποια σημαντική.
Στο δεύτερο, όπως προαναφέραμε, η ομάδα του Γ. Τόγια ανέβασε «στροφές» και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να είχε φύγει από τα Φαρακλάτα με ένα «χρυσό» τρίποντο. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού ο καταπληκτικός και σήμερα Κ. Μωραίτης έπιανε τα άπιαστα και στη κυριολεξία κατέβασε «ρολά» με εκπληκτικές και σωτήριες για την ομάδα τους επεμβάσεις, ενώ σε κάποια άλλα σουτ που επιχειρούσαν οι επιθετικοί της Α.Ε.Κ., στάθηκε τυχερός αφού περνούσαν ελάχιστα άουτ από την εστία του.
Στο 52’ ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Αλ. Λυκούδη στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Μια σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων στο 53’ δεν θα εκμεταλλευθούν Πολλάκης και Λογκόνης αφού τα διαδοχικά σουτ που επιχειρούν σταματούν στα σώματα των αμυντικών.
Μια ωραία συνεργασία μεταξύ Δρόσου-Λυκούδη στο 59’ θα φέρει άλλη μια καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους αλλά το σουτ του τελευταίου από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, θα περάσει παράλληλα με την εστία ελάχιστα άουτ.
Και τώρα η ώρα του Κ. Μωραίτη
Νέο δυνατό σουτ του Πολλάκη στο 61’ στα όρια της περιοχής αλλά και πάλι δεν βρίσκει στόχο, μιας και η φανταστική απόκρουση σε κόρνερ του Κ. Μωραίτη του στερεί την  επιτυχία ενός γκολ.
Νέα φανταστική απόκρουση του τερματοφύλακα της Σάμης στο 67’ αφού μπλοκάρει την μπάλα στο φαλτσαριστό δυνατό σουτ του Πολλάκη.
Και πάλι ο καταπληκτικός τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα πει «όχι» στο 80’ όταν θα κάνει την απόκρουση του αγώνα πετώντας την μπάλα κόρνερ πάνω από την εστία του στο στο πολύ μακρινό και δυνατό σουτ του Αλ. Λυκούδη.
Τελευταία φάση του αγώνα στο 89’ ένα διαγώνιο σουτ του Λογκόνη, μετά την πάσα του Πολλάκη, εκτός περιοχής που θα φέρει την μπάλα να περάσει συρτά άουτ από το δεξί δοκάρι των Σαμικών.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Τρούλο και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Κ. Βιτωράτος), Κ. Μωραίτης, Καππάτος (56’ Γ. Καλιβωκάς), Ποταμιάνος, Βιτωράτος, Κοσμάτος, Ν. Μωραίτης, Α. Αμούργης, Νικολοβιένης (72’ Άννινος-Χωραφάς), Γιαννάτος, Περιβολάρης, Ι. Αμούργης (89’ ΜινέτοςΑ).
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Παπαδημητρόπουλος (74' Κίριο), Κόμητας, Δρόσος, Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης, Λογκόνης, Μπάμπης, Βουκελάτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου