Σάββατο, Νοεμβρίου 28

Εικοσιμία-Α.Ε.Κ.......Τελικό 1-1 σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που τα είχε όλα


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-1
                                     
Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι..... Εικοσιμία-Α.Ε.Κ. σε δίκαιη μοιρασιά 1-1 στις Κεραμειές
Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στις Κεραμειές σήμερα το απόγευμα, Εικοσιμία – Α.Ε.Κ. μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις αφού το τελικό αποτέλεσμα, ύστερα από ένα πολύ καλό παιχνίδι, διαμορφώθηκε στο 1-1.
Σε ένα πολύ ωραίο απόγευμα και καιρό ιδανικό για ποδόσφαιρο, με τις δυο ομάδες δεν άφησαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν κάποιες από τις ποδοσφαιρικές αρετές τους και να προσφέρουν θέαμα αλλά και ποιότητα.
Ήταν ένα παιχνίδι με τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν ντέρμπι. Λίγα γκολ, πολλές κίτρινες, αλλά και δυο κόκκινες κάρτες, νεύρα, δυναμισμό, πάθος, αντιπαραθέσεις,  γκρίνια και διαμαρτυρίες σε κάποιες διαιτητικές αποφάσεις. Στοιχεία που έδιναν ομορφιά στο παιχνίδι και σίγουρα αποζημίωσαν τον κόσμο που το παρακολούθησε και σήμερα ήταν αρκετός στις Κερκίδες των Κεραμειών.
Στα στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και η «είδηση» της παραβίασης της εστίας του Γιαννά μετά από 583’. Γκολ από το οποίο προήλθε και η ισοφάριση των φιλοξενούμενων.
Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 2’ κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους φιλοξενούμενους πετυχαίνοντας το 1-0. Συγκεκριμένα ο Α. Μπούσι από αριστερά και αρκετά έξω από την περιοχή θα εκτελέσει ένα φάουλ, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με τον Αποστόλου να μην προλαβαίνει στην κεφαλιά που επιχειρεί, όμως ο Χρ. Μινέτος που ακολουθούσε θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα του Τσιαουσντέλιο.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα απαντήσουν στο 17’ όταν το δυνατό, συρτό σουτ, εκτός περιοχής του Δρόσου θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιαννά που έλεγχε βέβαια την πορεία της μπάλας.
Στο 28’ μετά το κόρνερ του Λογκόνη ο Βουκελάτος μέσα στην περιοχή, πιεζόμενος από τον Ψάλτη θα πιάσει την κεφαλιά χωρίς δύναμη και η μπάλα αποκρούεται εύκολα από τον Γιαννά.
Οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν στο 33’ όταν ο Λυκούδης από πολύ μακριά θα εκτελέσει το φάουλ απ΄ευθείας, η πορεία της μπάλας και τα πολλά φάλτσα θα αιφνιδιάσουν τον Γιαννά που δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-1 και την ισοφάριση της ομάδας του Αργοστολιού.
Ο Πολλάκης στο 42’ μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα «πατήσει» περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή και λίγο πριν το σουτ του επιθετικού της Α.Ε.Κ., θα πεταχτεί σωτήρια ο Αποστολάτος και θα στείλει με δύναμη την μπάλα κόρνερ σώζοντας την ομάδα του από το 1-2.
Στο 44’ Λογκόνης-Λυκούδης αλλάζουν την μπάλα σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο τελευταίος θα σεντράρει στην περιοχή, ο Βουκελάτος πιάνει μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Γιαννάς με ωραία προσπάθεια θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Ο Αποστόλου στο 45+1’ δεν εκμεταλλεύεται το λάθος προς τα πίσω γύρισμα του Δρόσου με την σέντρα του τελικά προς τον αμαρκάριστο στην περιοχή Ντουκάι να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσιαουσντέλιο.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο η εικόνα του αγώνα έγινε ακόμη καλύτερη με την μπάλα να ανεβαίνει πάνω κάτω, χωρίς ωστόσο οι επιθετικοί των δυο ομάδων να μπορούν να "σπάσουν" τις πολύ σωστά οργανωμένες άμυνες και των δυο ομάδων.
Πέρασαν πάνω από 15’ για να δούμε μια επικίνδυνη φάση σε κάποια από τις δυο εστίες, ώσπου στο 67’ ο Ντουκάι θα εκτελέσει επικίνδυνα ένα πολύ δυνατό φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή και αριστερά, όμως η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τσιαουσντέλιο.
Το παιχνίδι άρχισε να ξεφεύγει και να γίνεται πολύ δυνατό, θα λέγαμε περισσότερο του επιτρεπομένου, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι ανάλογες κόκκινες από τον διαιτητή κ. Βασιλόπουλο.
Πρώτος που θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια είναι ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Μιχ. Στεφανάτος στο 76’  με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) για ένα αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Αποστόλου που έφευγε στην αντεπίθεση.
Το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων θα κρατήσει πολύ λίγο αφού για τον ίδιο λόγο θα δει επίσης την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα ο Χρ. Μινέτος των γηπεδούχων, για ένα μαρκάρισμα πάνω στο Πολλάκη στο 78’.
Οι γηπεδούχοι θα φανούν απειλητικοί στο 83’ με τον Ντουκάι να αποφεύγει Δρόσο-Ζαμπαύτη λίγο έξω από την περιοχή του Τσιαουσντέλιο αλλά το σουτ που επιχειρεί στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων».
Παραλίγο στο 84’ και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με τη νίκη και το τρίποντο από τις Κεραμειές, όταν ο καταπληκτικός Γιαννάς θα «απογειωθεί» στην αριστερή του γωνία και με εντυπωσιακή απόκρουση θα διώξει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό μακρινό σουτ του Παπαδάκου, διατηρώντας έτσι το 1-1 στο παιχνίδι, που ήταν και το τελικό μιας και δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση ως το τέλος.
Στο 85’ είναι η σειρά του Πολλάκη να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) του διαιτητή κ. Βασιλόπουλου και να οδηγηθεί στα αποδυτήρια για το υπόλοιπο, για μια αψιμαχία του, εκτός φάσης, με τον Κουμαριώτη. 
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Μ. Μαστάγκα.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Γρηγοράτος (46’ Τανουσάι), Μινέτος Χρ., Ψάλτης, Ντουκάι, Αποστολάτος, Μπούσι, Αποστόλου, Στεφανάτος (80’ Κουμαριώτης), Γερασιμάτος, Μαρκαντωνάτος (58’ Χρηστάτος).
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Νεστερένκο, Παπαδημητρόπουλος, Δρόσος, Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης (60’ λ.τ. Ζαμπαύτης), Λογκόνης, Μπάμπης, Βουκελάτος (72’ Παπαδάκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου